Auto magazin

Redizajniran Ford C-Max

Redizajniran Ford C-Max
19.09.2014.
Više od ulepšavanja

Ford je redizajnirao svoj MPV model iz C segmenta - "C-maks" i "grand C-maks". Iako su najupadljivije vizuelne promene, inženjeri Forda su odradili i veliki broj mehaničkih unapređenja

Ford je redizajnirao svoj MPV model iz C segmenta – “C-maks” i “grand C-maks”. Iako su najupadljivije vizuelne promene, inženjeri Forda su odradili i veliki broj mehaničkih unapređenja.

Redizajnirani model je najlakše prepoznati po prednjem delu koji je sada uklopljen u ostatak game, tako da svojim izgledom podseća na modele Aston Martina. Tu su sada LED dnevna svetla, dok su na zadnjem delu svetlosne grupe delimično smanjene.

Auto magazin Ford C-Max 3

Potpuno je novi i multimedijalni sistem “sink 2” koji je debitovao na redizajniranom “fokusu”. Ima displej dijagonale osam inča a jedna od funkcija mu je i smanjenje broja dugmića i tastera na centralnoj konzoli kako bi komandna tabla bila što jednostavnija i elegantnija.

Auto magazin Ford C-Max 2

U kabini su korišćeni još kvalitetniji materijali a dodati su i neki praktični detalji u pogledu opreme kao što je grejanje upravljača i postavljanje zakačaljki za obezbeđivanje eventualnog tereta i to iza prvog i drugog reda sedišta.

Auto magazin Ford C-Max 9

Zanimljivo je da su postavljena deblja bočna stakla u cilju smanjenja buke. Motorski prostor je takođe bolje akustički izolovan, a posebni apsorberi zvuka su ugrađeni kod dizelaša.

Motori su kompletno doterani. U ponudi je sada 1,5 dizelaš koji je nastao kao derivat 1,6 motora. Sa smanjenjem zapremine snaga nije degradirana – isporučuje 120 “konja”. Veći, 2,0 dizelaš se prodaje u varijantama od 140 i 163 konjskih snaga.

Auto magazin Ford C-Max 4

Benzince predstavlja sada već čuveni “1,0 ekobust” trocilindrični motor sa 100 i 125 KS, dok veći turbo-benzinac zapremine 1,5 litara raspolaže sa 150 i 180 KS.

Unapređen je upravljački mehanizam a drugačije je podešeno i ogibljenje. Uvedeni su i brojni sistemi za aktivnu bezbednost u cilju izbegavanja sudara ili umanjivanje posledica. Zvanična premijera “forda C-maks” i “duže verzije sa sedam sedišta “grand C-maks” je zakazana za manje od dve nedelje na Salonu automobila u Parizu.

Auto magazin Ford C-Max 7

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čudno da nisu predvideli dizel motor. Da li to znači da auto industrija se [...]

Na šta liči Volvo! Kao da je kineski auto, a ne jedan od stubova skandinavoskog [...]

Škodina maska [...]

Kvalitetan auto, ali nije po ukusu evropljana. Biće zanimiljivo videti da li će postići uspeh [...]

Performanse, luksuz, motor i dopusnka oprema su Mercedes. Izlged nije. Na šta liči prednja maska [...]

Škoda se pokazala kao veoma kvalitetna kompanija i možda je prevazišala matičnu folksvagen grupu. Novi [...]