Redizajnirani Kia Sportage u prodaji od 18.990 evra

Početak 2019. godine doneo je mnogo noviteta na naše tržište. Kia je počela sa prodajom dva veoma bitna modela. Pre tačno pet dana počela je prodaja potpuno nove generacije Kije Ceed, koja je dostupna već od 12.990 evra sa veoma bogatim osnovnim paketom opreme, posebno kada je reč o bezbednosti.

auto magazin srbija kia sportage

Odmah posle Ceeda predstavljen je i redizajnirani Sportage. Najnovija, četvrta generacija, na tržištu je od 2015. godine.

Posle tri-četiri godine redizajn je uobičajen, a Kia je iskoristila priliku da proširi mogućnost kombinovanja opreme, motora, menjača i vrste pogona.

auto magazin srbija kia sportage

Konkretno, pogon na sva četiri točka do sada je bio dostupan samo na 2,0 dizelašu, uz automatski menjač i sa najvišim paketom opreme. Sada se može poručiti i sa osnovnim, kao i sa slabijim dizelašem uz manuelni menjač.

To donosi uštedu od preko sedam hiljada evra u odnosu na odlazeći model, pa se 4×4 verzija može nabaviti već za 23.590 evra. Kome je potreban samo prednji pogon, novi Sportage može da kupi po ceni od 18.990 evra.

auto magazin srbija kia sportage

Za taj iznos dobija se 1,6 GDI atmosferski benzinac sa direktnim ubrizgavanjem od 132 konjske snage i Active paket opreme. Standard su alu-felne prečnika 16 inča, klima-uređaj, ventilacioni otvori pozadi, vozačevo sedište podesivo po visini, bluetooth konekcija, kamera za vožnju unazad, tempomat, električna ručna kočnica…

auto magazin srbija kia sportage

Sportage je dobio nove dizel motore iste zapremine – 1,6 sa 115 i 136 konjskih snaga. Najjači je dvolitarski dizelaš sa 185 konja, a za ljubitelje turbo-benzinaca rezervisan je 1,6 sa 177 konjskih snaga.

Naravno, garancija traje sedam godina ili 150.000 kilometara, s tim što prve tri godine nema ograničenja u kilometraži.

Kokmpletan cenovnik najnovijeg Kia Sportage možete pogledati ovde.

auto magazin srbija kia sportageauto magazin srbija kia sportageauto magazin srbija kia sportageauto magazin srbija kia sportage

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring