Auto magazin

Renault Clio Initiale Paris

Renault Clio Initiale Paris
24.09.2014.
"Klio" za odabrane

Reno je najavio da će jedna od novina na njihovom štandu ovogodišnjeg Salona automobila u Parizu biti najluksuznija varijanta "klija" - pod nazivom "inicijale pariz"

Reno je najavio da će jedna od novina na njihovom štandu ovogodišnjeg Salona automobila u Parizu biti najluksuznija varijanta “klija” – pod nazivom “inicijale pariz”.

Auto magazin Renault Clio Initiale Paris 7

Luksuzne verzije Renoa su oduvek privlačile veliku pažnju na ulicama i drumovima. Nekada su to bili modeli sa dodatnom oznakom “bakara”, a u novije vreme “inicijale”. Dugo nismo imali prilike da vidimo ovakav status na jednom Renoovom modelu a sa da je konačno najavljen “klio”.

Auto magazin Renault Clio Initiale Paris 4

U odnosu na standardne varijante “klio inicicijale” se neznatno razlikuje spolja. “Dinamik”, kao najbogatiji standardan paket opreme, je već imao hromirane lajsne duž cele karoserije. Ipak, “inicijale” se razlikuje u pogledu nekoliko detalja – prvo, tu je specijalna pastelna bež boja, zatim posebne alu-felne prečnika 17 inča, kao i farovi sa drugačijim dnevnim svetlima. Umesto u masci hladnjaka, LED elementi su izmešteni u same farove i to u obliku LED traka.

Auto magazin Renault Clio Initiale Paris 6

Ono što najviše privlači pažnju i što zapravo čini suštinu ovog luksuznog paketa je unutrašnjost. Kompletna kabina je obložena kožom, uključujući tapacirunge u vratima i komandnu tablu. Sedišta su presvučena kožom u nekoliko nijansi bež i sive boje i predstavljaju najbolju kombinaciju elegancije, jednostavnosti i vrhunskog dizajna.

Auto magazin Renault Clio Initiale Paris 5

Jednino što se nalazi na spisku doplate opreme su panoramski krov, čija je cena svega 400 evra, kao i rezervni točak od 120 evra. Sve ostalo je standard. To i ne treba da čudi, s obzirom na početnu cenu od 21.500 evra u Francuskoj i to za model sa trocilindričnim turbo-benzincem zapremine 900 kubika od 90 KS. Četvorocilindrični “1,2 TCe” od 120 KS sa šestostepenim automatskim menjačem (EDC) košta 23.600 evra, a jedini dizelaš u ponudi, “1,5 dCi” od 90 KS ima cenu od 23.800 evra.

Auto magazin Renault Clio Initiale Paris 3

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čeka se VW na terenu električnih vozila. Svaka čast Tesli, ali za masovniju upotrebu EV [...]

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]