Renault Clio R.S. 16 concept dobija 275 KS!

Reno je na pravi način obeležio 40. rođendan svog sportskog odeljenja Reno Sport. Odlučeno je da se motor iz najbržeg "megana" ubaci u "klio"

Reno ima dugu tradiciju pripremanja svojih malih modela tako da svojim performansama pariraju vrhunskim sportskim automobilima. “Klio” je svakako jedan od omiljenih “džepnih raketa” današnjice a sportsko odeljenje Renoa se potrudilo da postane još atraktivniji.

auto magazin srbija renault-clio-rs-16-concept

Doduše, reč je o koncept automobilu. U Reno sport odeljenje stigao je standardan “klio RS”, koji inače pokreće 1,6 litarski turbo-benzinac. U jačoj verziji “klio renosport 220 trofi” postiže 220 “konja”.

auto magazin srbija renault-clio-rs-16-concept

Komentarišući špijunske snimke nove verzije “RS 16”, pomislili smo da se radi o još više tjuniranoj varijanti ovog motora. Međutim, Reno Sport odeljenje je odlučilo da ubaci motor iz “megana RS 275 trofi-R”.

auto magazin srbija renault-clio-rs-16-concept

Zadržana je snaga od 275 “konja” iz “megana”, kao i manuelni šestostepeni menjač. Maksimalni obrtni moment je 360 Nm, tako da se “klio RS 16” pretvara u pravu “džepnu raketu”!

auto magazin srbija renault-clio-rs-16-concept

U odnosu na standardni “RS” karoserija je proširena za 60 mm, a postavljeni su točkovi prečnika 19 inča. Zanimljivo je da su se na izmenjenom ogibljenju našli i elementi ne samo sa “megana”, već i sa “kangua” i “espasa” u cilju povećanja čvrstoće i izdržljivosti.

Zvanična premijera je zapravo bila juče, na trci Formule 1 u Monaku, čime je Reno zapravo proslavio i 40. rođendan Reno Sport odeljenja.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring