Reno obelodanio Kadjar

Očigledno je da na skorašnjem Salonu automobila u Ženevi neće biti previše noviteta, pa je Reno odlučio da "puca" iz sveg raspoloživog oružja. Otkrio je "kadjar", taman toliko da zagolica maštu ljudi koji vole krosover automobile

Prvi Renoov krosover u C segmentu nastao je na platformi, odnosno vrlo je sličan, “nisanu kaškai”. Fabrika navodi da ima nešto veće spoljne dimenzije, dužina mu je oko 4,5 metara. Ono što je bitnije, prtljažnik “kadjara” je veći za oko 50 litara u odnosu na “kaškai”, a Reno se pobrinuo da u “kađaru” bude upotrebljeno zadnje sedište koje je podeljeno u odnosu 60:40 koje se lako obara.

Reno se očigledno odlučio da predstavi model u C segmentu SUV automobila jer je doživeo veliki uspeh sa “kapturom”. Pogledajte, čak je i boja automobila koji su nam predstavili jedna od onih u kojoj je debitovao manji “kaptur”

auto magazin kadjar

Za sada nije poznato koji će se motori ugrađivati u “kađar”. Mi pretpostavljamo da će to biti pre svega turbo-dizeli od 1,5 i 1,6 litara u verzijama sa različitim snagom. Takođe, u igri su i turbo-benzinci od 1,2 i 1,6 litara.

Očekujemo prenos na prednjim točkovima, kao i na svim točkovima, preuzet od “nisana kaškai”. Tu su i manuelni menjači, kao i CVT koji su u ovom trenutku u upotrebi u “nisanu kaškaji”

Kao što smo već napomenuli, “reno kađar” sada nam je samo nagovešten sa nekoliko fotografija koje možete da vidite i nešto šturih tehničkih podataka kao “tizer” za predstojeći salon u Ženevi.

auto magazin kadjar

Tehnički podaci za “reno” bi možda mogli, a mi to od sveg srca želimo, da se promene u odnosu na “nisanove” do zvanične svetske prezentacije koja je zakazana za manje od mesec dana.

U međuvremenu, ako želite da saznate šta je i kakav je “reno kađar” pre nego što stigne na naše tržište, moćićete da pročitate naš test njegovog “blizanca”, “nisana kaškai” u jednom od narednih brojeva Auto magazina.

auto magazin kadjar

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring