Škoda Enyaq RS iV je brzi SUV na struju

1

Sportska RS linija češkog proizvođača automobila proširena je drugim potpuno električnim modelom – novim ENYAQ RS iV modelom.

SUV ima pogon na sve točkove i dva električna motora sa izlaznom snagom sistema od 220 kW, baš kao i ENYAQ COUPÉ RS iV.

Skoda-Enyaq-iV-vRS

To čini dve RS verzije porodice ENYAQ iV najsnažnijim vozilima u ŠKODA portfoliju. ENYAQ iV porodica se zasniva na MEB platformi Volkswagen Grupe i silazi s proizvodne trake u glavnoj ŠKODA fabrici u Mladá Boleslava.

Najsnažniji model u Škodinom asortimanu donosi sportske vizuelne promene, kao i pogon sa dva motora ukupne snage sistema 299 KS.

Skoda-Enyaq-iV-vRS

LED Matrix farovi su uključeni u standardnu opremu, kao i LED zadnja svetla i osvetljena prednja maska, dok je veliki panoramski krovni otvor opcioni.

Vrhunac Škode Enyaq RS iV je prtljažnik od 585 litara. Sportski detalji unutrašnjosti uključuju sportska sedišta sa integrisanim naslonima za glavu i presvlakom od mikrovlakana Suedia (opciono perforirana koža), obloge od veštačkih ugljenih vlakana na instrument tabli kao i aluminijumske papučice.

Skoda-Enyaq-iV-vRS

Podna baterija od 82 kWh (77 kWh neto) omogućava WLTP domet od 500 km u kombinovanom ciklusu i može se napuniti od 10 do 80 procenata za samo 36 minuta pomoću brzog punjača od 135 kW.

Skoda-Enyaq-iV-vRS

Koeficijent otpora SUV-a je 0,265 što je prilično dobro, iako lošije od 0,234 cd kod kupe-SUV brata. Uprkos lošijoj aerodinamici, EV zadržava isto vreme od 0-100 km/hod 6,5 sekundi i elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 180 km/h.

Skoda-Enyaq-iV-vRS

Šasija specifična za RS je bliže tlu za 15 mm napred i 10 mm nazad zahvaljujući spuštenom sportskom ogibljenju. Oni koji žele najbolje iz oba sveta trebalo bi da poruče opcionu prilagodljivu kontrolu šasije (DCC).

Skoda-Enyaq-iV-vRS

Pored četiri glavna režima vožnje (Eco, Comfort, Normal i Sport), vozač takođe ima pristup Traction profilu, dizajniranom za neasfaltirane puteve ili klizave površine, koji nudi konstantan AWD pri malim brzinama do 20 km/h.

Skoda-Enyaq-iV-vRS

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring