SUPER TEST: Kia Stonic 1,4 EX Motion 1. deo

Primenjena genetika

Posle prošlogodišnjeg dugotrajnog testa na kome je bio Rio, na novu ekspertizu pruzeli smo novi Kijin Stonic. Ništa čudno, a zanimljivo utoliko što je Stonic nastao upravo na bazi “rija”

Da smo hteli, verovatno ne bismo napravili bolji izbor za novi detaljni test. Vidite već, u rukama nam je Kijin Stonic, mali univerzalac, koji je svoj genetski kod preuzeo od “rija” – da, baš onog kojeg smo zimus imali prošle godine na testu koji je trajao nekoliko meseci.

Osnovne komponente Kia je iskoristila i za Stonic – suštinski je nastao na osnovi na kojoj se izrađuje i Rio. Reč je o potpuno novoj platformi, pa nije ni čudo da Stonic deli deo vizuelnog identiteta i izgleda enterijera sa malim “rijom”.

auto magazin srbija kia stonic 1.4 testNe znate šta ime Stonic znači? Ne znamo ni mi, tačnije znamo, ali – ne znači ništa. Trebalo je da asocira na nešto dobro, podseća na nešto pouzdano, zvuči brzo, i eto rešenja…

Međutim, da ne pravimo zabunu tamo gde ne bi trebalo. Stonic je mali SUV, jedan od mnogih ovih dana.

auto magazin srbija kia stonic 1.4 testS jedne strane novi modni trend, sa druge realno interesovanje kupaca, i onda imamo modele kao što su i Kijini konkurenti – Nissan Juke, Renault Captur ili Citroen C3 Aircross.

Stonic je među najnovijima, pa nije ni čudo što privlači pažnju na putevima Srbije.

auto magazin srbija kia stonic 1.4 testNaš auto je sive boje, mada bi mu na fotografijama bolje stajala neka upečatljivija; izgleda dobro, napred “Kia bez greške”, pozadi malo maštovitija, sa sjajnim porodičnim crtama koje podsećaju čak i na veći Sportage.

Na krovu šine za krovne nosače, rezervisane za više pakete opreme EX Motion i EX Edition.
Kia Stonic izgleda drugačije od modela na koje smo navikli od te brzorastuće marke.

auto magazin srbija kia stonic 1.4 testSvež, neobičan, i pomalo hrabar auto svoje puno i pravo lice pokazuje u kabini. Odiše prozračnošću i prostorom, da ćete u prvo vreme razmišljati da li u tom automobilu nešto nedostaje?

Ali, sve je tu, u merama koji su najpotrebnije. Iza volana je zabavno, jer možete da sedite nisko (kao u “riju” – opet on), ili da podignete sedište na kotu koja više priliči izdignutim karakteristikama SUV vozila.

auto magazin srbija kia stonic 1.4 testJoš malo doterivanja položaja volana, i pronašli ste idealnu poziciju. Preglednost je vrlo dobra, posebno na prednjem delu zahvaljujući tankim krovnim stubovima.

I suvozač ima na raspolaganju dosta prostora, uz zajednički naslon za laktove između sedišta.

auto magazin srbija kia stonic 1.4 testProsto je neverovatno koliko vara utisak o opremi ugrađenoj u naš Stonic. Jer, prilično rezervisanim dizajnom, skromnim dimenzijama prekidača i tastera, pa i pametnom razmeštaju komandi, na prvi pogled izgleda da je tu tek najosnovnije.

Onda počnete da gledate, probate, skrenete pogled sa jedne strane volana na drugu, pa na volan, pa odatle na tačskrin i zapravo shvatite da ste u carstvu dragocenih mogućnosti. Komande su pregledne i logično razvrstane.

auto magazin srbija kia stonic 1.4 testRaznovrsnost i personalizacija su važan moment kod ovakvih modela, pa tako kod “stonika” možete da izaberete jednu od devet boja karoserije i ukrasiti je jednom od pet boja krova.

Kada se sve sabere, jednobojne i dvobojne varijante, dolazimo do cifre od 29 ponuđenih kombinacija. Unutra ima više boje, više stakla, pa kabina deluje dosta prozračno i prostrano.

auto magazin srbija kia stonic 1.4 testPlastika je kvalitetna i, uglavnom, tvrda što govori da je reč o B segmentu. Ništa ne škripi, ništa ne krcka.

Kod “stonika” se nije štedelo na naprednim bezbednosnim sistemima. Kao i svi Kijini modeli, i Stonic je opremljen VSM i ESC sistemima za stabilnost vozila.

auto magazin srbija kia stonic 1.4 testTu su još i vektorisanje obrtnog momenta, kontrola kočenja u krivinama, kontrola stabilnosti na pravcu i posebno koristan Hill Assist, odnosno pomoć pri kretanju na uzbrdicama.

Uz pomenute sisteme, tu su još i napredni sistemi asistencije vozaču svrstani u skraćenicu ADAS (Advanced Driver assistance Systems).

auto magazin srbija kia stonic 1.4 testOvaj skup sistema kod Stonica podrazumeva sistem za izbegavanje frontalnih sudara sa prepoznavanjem pešaka, upozorenje na vozilo u “mrtvom uglu” i upozorenje na bočni saobraćaj prilikom kretanja unazad.

Naš ima i sistem za upozorenje na umor vozača (DAW – Driver Attention Warning), kao i zvučno i vizuelno upozorenje na napuštanje trake.

auto magazin srbija kia stonic 1.4 testKada smo već kod opreme, Stonic je opremljen detaljima kojima mogu da se pohvale i daleko skuplji modeli.

Kada je spoljašnja temperatura vrlo niska, sedanje u hladan auto ne predstavlja problem jer grejači volana i sedišta brzo počnu da funkcionišu.

Kabina se inače vrlo brzo zagreva, i to je jedna od velikih prednosti benzinskih motora u hladnim danima.

auto magazin srbija kia stonic 1.4 testKao i kod „rija“, i ovde je „klima“ inteligentna, što znači da uz pomoć senzora vlažnosti vazduha kabine automatski i potpuno neprimetno aktivira kompresor i isto tako neprimetno ga isključuje, eliminišući zamagljivanje stakala.

Još jedna veoma korisna funkcija je beskontaktno otključavanje i startovanje motora. Dovoljno je da vam ključ bude u tašni ili džepu i auto će ga automatski prepoznati čim se približite vozilu, omogućavajući otvaranje vrata.

auto magazin srbija kia stonic 1.4 testNaravno, navigacija se podrazumeva u jednom ovakvom automobilu. Ona je standardni deo opreme a ne plaćaju se čak ni ažuriranja mape tokom trajanja garantnog perioda od sedam godina.

Model na super testu opremljen je benzinskim motorom zapremine 1.368 kubnih centimetara, sa ravno stotinu konjskih snaga.

auto magazin srbija kia stonic 1.4 testVerovatno najbolji izbor za našeg kupca, imajući u vidu cene, potrošnju i performanse. I ne samo to, ovaj motor zahteva minimalno održavanje. Nema skupih kvarova jer jednostavno nema šta da se pokvari.

Prvi izveštaji kompjutera u automobilu kažu da u proseku trošimo oko 6,3 litara. Očekivano, jer smo mnogo više vremena vozili po bulevarima nego u ekstremnoj gradskoj stani-kreni vožnji.

auto magazin srbija kia stonic 1.4 testIpak, na dužoj relaciji auto-puta, od oko 500 kilometara aller-retour, potrošnja nam se kretala oko 6,5 litara, vozeći, istina u skladu sa najavljenom većom dozvoljenom brzom na našim auto-putevima.

Na lokalnim putevima (neke možete zvati i ulicama), potrošnja je bila najbliža fabričkim tvrdnjama – 5,6 litara benzina.

auto magazin srbija kia stonic 1.4 testVeza motor – menjač je precizna, pouzdana, čak zabavna. Motor je neverovatno elastičan, prihvata niske obrtaje u visokim “brzinama”, štaviše displej vas stalno podseća da idete stepen više.

To nije problem i zaista možete da vozite bez mnogo baratanja menjačem. U odnosu na Rio sa super-testa, točkovi „stonika“ proizvode nešto više buke.

To je i i logično, jer ovde su „sedamnaestice“ standard, dok je Rio opremljen „petnaesticama“.

auto magazin srbija kia stonic 1.4 testKia Stonic je zabavan auto čije prednosti još uvek otkrivamo. Koncepcijski, pun je pogodak, jer je podigao kvalitete “rija” na novi nivo upotrebljivosti;

suštinski, jer je doneo još više vrhunskih tehnologija i ono najvažnije – povećan prostor o kome ćemo nešto više u sledećoj etapi super-testa.

auto magazin srbija kia stonic 1.4 testKija do sada nije imala ovakvu ponudu, koja će biti zanimljiva mnogima. Kada pogledate šta sve obuhvata najviši paket opreme i koliko bi svaka od tih stavki koštale kod Nemaca, dolazi se do zaključka da Stonic ima vrlo opravdanu cenu.

auto magazin srbija kia stonic 1.4 testOna počinje od 14.490 evra za prvi po redu paket opreme LX Active sa 1,25 atmosferskim benzincem od 84 KS, dok testirani primerak sa jačim, takođe atmosferskim benzincem i najboljim, trećim po redu paketom opreme, košta 18.990 evra.

Ovaj automobil može da bude interesantan prosečnoj srpskoj porodici (koja ima manje od dvoje dece), privlačan za umetnički orijentisane duše ili mlade a uspešne ljude.

Dejan Danilović

auto magazin srbija kia stonic 1.4 testKia Stonic 1,4 EX Motion

Motor: zapremina 1368 ccm, snaga 73 kW (100 KS) pri 6000 o/min, maks. obrtni moment 133,3 Nm pri 4000 o/min, menjač manuelni, 6 stepeni

Dimenzije: D/Š/V 4140/1760/15000 mm, međuos. rastojanje 2580 mm, prtljažnik 352/1155 l, rezervoar 45 l, masa 1160 kg, pneumatici 205/55 R17

Performanse: maks. brzina 172 km/h, 0-100 km/h 12,6 s, potrošnja 7,0/4,6/5,5 l/100 km

auto magazin srbija kia stonic 1.4 test

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring