Tesla Model 3: već 276.000 porudžbina

Tesla polako počinje da pravi automobile za šire narodne mase. Model 3 je prvi jeftiniji četvorosed ovog proizvođača električnih automobila, čija cena počinje od 35.000 američkih dolara

Tek što je premijerno predstavljen, četvrti model u ponudi Tesle, “model 3”, ne prestaje da izaziva ogromnu pažnju javnosti. Interesovanje je toliko veliko da se i sam proizvođač iznenadio kada je primljena 100.000. porudžbina.

auto magazin srbija tesla model 3

Međutim, dalji tok događaja je premašio sva očekivanja time što je nastavljen kontinuitet interesovanja kupaca. Do sada je primljeno preko 276.000 porudžbina, iako će prvi primerci kupcima biti isporučeni tek krajem 2017. godine.

auto magazin srbija tesla model 3

To je još jedan od problema koji proizvođač mora da reši, odnosno kako zadovoljiti kupce odjednom, s obzirom da su proizvodni kapaciteti ograničeni.

Subvencije za “teslu model 3” su bile 7.500 američkih dolara, ali samo do 200.000 automobila. Očigledno je da to nije sprečilo kupce da se i dalje interesuju za ovaj auto u pretprodukciji, s obzirom da je početna cena 35.000 američkih dolara.

auto magazin srbija tesla model 3

Auto bi standardno trebalo da se isporučuje samo sa pogonom na zadnjim točkovima, mada će se kao opcija sigurno naći i pogon na sva četiri točka.

Inače, do “stotke” bi trebalo da stiže za oko šest sekundi, a autonomija baterija je procenjena na oko 215 milja, odnosno oko 346 kilometara.

auto magazin srbija tesla model 3

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring