Volkswagen Cross Coupe GTE concept

Neposredno pre početka Salona automobila u Detroitu, Folksvagen je obelodanio fotografije i detalje vezane za jednu od glavnih premijera sajma, "kros kupe GTE koncept"

Neposredno pre početka Salona automobila u Detroitu, Folksvagen je obelodanio fotografije i detalje vezane za jednu od glavnih premijera sajma, “kros kupe GTE koncept”.

auto magazin vw cross coupe gte 3

SUV modeli i krosoveri su postali opšti hit u svetskoj automobilskoj industriji. Proizvođači se utrkuju ko će u svojoj gami imati više ovakvih modela a njima se pridružuje i Folksvagen sa ovim modelom.

auto magazin vw cross coupe gte 2

“Kros kupe GTE” je pre svega namenjen američkom tržištu i zaista će ući u serijsku proizvodnju do kraja 2016. godine. Proizvodni pogoni zaduženi za ovaj model su u Folksvagenovoj fabrici u američkoj državi Tenesi. Serijska verzija će imati sedam sedišta.

auto magazin vw cross coupe gte 4

naravno, koncept ima hibridni pogon a još jedan pokazatelj da je ovo pravi američki auto je i 3,6 litarski V6 benzinac koji funkcioniše u kombinaciji sa dva elektro-motora od po 20 “konja”.

auto magazin vw cross coupe gte 6

Ukupna snaga sistema je 359 konjskih snaga sa maksimalnim obrtnim momentom od 379 Nm. Do 96 km/h stiže za šest sekundi a samo na struju može da pređe oko 32 kilometra.

auto magazin vw cross coupe gte 7

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring