Auto magazin

Volvo predstavio V60 Cross Country

Volvo predstavio V60 Cross Country
10.11.2014.

S obzirom na to da je model važan za nastup Volvoa na tržištu Severne Amerike, premijeru će imati na predstojećem Sajmu automobila u Los Angelesu.

Volvo je prvi premium proizvođač automobila koji je napravio standardnu limuzinu sposobnu za terensku vožnju. Bilo je to 1997. godine sa karavanom “V70”, čime je stvorio potpuno novi doživljaj vožnje, a koji je automobilska javnost odlično prihvatila. Novi “V60 kros kantri” naglašava skandinavsko nasleđe prirode i avanture i kupcima nudi mogućnost sportske, ali i udobne vožnje, uz dodatak slobode za otkrivanje novih predela.

Opremljen velikim točkovima prečnika 18, ili 19 inča i pneumaticima visokog profila, novi “kros kantri” nudi naglašenu udobnost i nesmetano svladavanje kako visokih trotoara, tako i makadamskih puteva.

Dolazi sa točkovima od 18 ili 19 inča

Dolazi sa točkovima od 18 ili 19 inča

Ključna stavka Cross Country vozila je utisak sposobnosti vožnje po različitim podlogama, koji donosi robustan dizajn. On se obraća kupcima s aktivnim životnim stilom, vozačima koji više vole robusniju podlogu umesto asfalta. Taj avanturistički duh automobila, uz velike točkove i povišen klirens, nagoveštavaju posebni dizajnerski detalji kao što su štitnici poda, naglašeni pragovi i rubovi blatobrana.

U početku “V60 kros kantri” će se isporučivati sa poznatim petocilindričnim benzincem sa 250 KS, uparenim sa automatskim menjačem i pogonom na svim točkovima. Početkom 2015. godine, novi model će biti dostupan uz novu porodicu “drajv-e” (Drive-E) četvorocilindaričnih benzinaca i dizelaša, koji će pokretati prednje točkove, dok će petocilindrični “D4” dizelaš pokretati sva četiri točka.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ako se pogleda statistika koliko vozila se zapalilo, i to samo od sebe, Tesla bi [...]

Hteo bi da radim torziju na peugeot 206 xs, interesuje me cena i dal [...]

Interesujeme jaris hibrid 15litar motor kolikoce kostati dobijlse sunvencija I koliko Kosta za kes [...]

Prelepi, kao i do sada! [...]

Kakav interesantan ditajn. Citroen u poslednje vreme rastura sa izgledom svojih modela. Kao što je [...]

Pozdrav ne radi mi zadnja vuca audi a 3 2014 god qwattro koji moze biti [...]

Preuzmite Auto magazin za android