Auto magazin

VW Caddy Maxi TGI je produžena verzija sa metanom

VW Caddy Maxi TGI je produžena verzija sa metanom
15.07.2022.

Paleta benzinskih i dizel motora za Volkswagen Caddy dodatno je proširena u Maxi verziji dužoj za 35 centimetara u odnosu na standardnu. Velika novina je i to što je produženi Caddy  dostupan i sa CNG motorom (na komprimovani prirodni gas).

Četvorocilindarski 1,5 turbo-benzinac isporučuje 131 KS. Obezbeđuje dobre vozne performanse i nisku potrošnju energije u velikom Kediju. Vrlo važno je i to što Caddy Maxi TGI ima, na primer, energetsku oznaku A+, što ga čini jedinim vozilom u gami sa takvom energetskom efikasnošću.

Cena metana je još uvek mnogo niža od cene benzina ili dizela. Kilogram ovog goriva isporučuje oko 1,5 puta više energije nego litar benzina – i 1,3 puta više od litra dizela.

Osim toga, mnogo su niži nivoi emisija u odnosu na konvencionalne motore sa unutrašnjim sagorevanjem. Naravno, mislilo se i na izvor gasa. U Nemačkoj se uveliko radio na dobijanju bio-metana iz domaće proizvodnje. Sve što se koristi u njegovoj proizvodnji su otpad i ostaci. Bio-metan se može proizvesti, na primer, od slame ili mulja.

VW Caddy Maxi TGI

Konkretno, 139 litara ili 21,1 kg komprimovanog prirodnog gasa stane u pet čeličnih rezervoara. Kao rezultat postavljanja rezervoara ispod vozila, veliki tovarni prostor Caddy Maxija može da se koristi kao i ranije.

Jedini, uslovno rečeno nedostatak je činjenica da je rezervoar za benzin kapaciteta 8,25 litara. Caddy uvek startuje na benzin i onda prebacuje na CNG. Ako se metan potroši, takođe automatski prebcuje na benzin. Naravno, sve je fabrički izvedeno tako da ima pokazivače dometa za svako gorivo pojedinačno.

Pri stopi potrošnje od 4,3 kg CNG-a na sto kilometara ili, u odgovarajućim terminima, 118 grama CO2 po kilometru (kombinovani ciklus), Caddyu može da pređe više od 400 kilometara vožnje na CNG i oko dodatnih 120 kilometara sa punim rezervoarom benzina.

Novi Caddy TGI je dostupan u varijantama Cargo, Kombi, Caddy Life i Style samo u verziji sa dugim međuosovinskim rastojanjem. Cene za Caddy sa pogonom na metan u Nemačkoj počinju od 27.430,00 evra bez PDV-a.

VW Caddy Maxi TGI

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Transport

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Danas nema auta bez klime, ne može da se rentira, ni da se proda, retki [...]

Nisam ljubitelj SUV modela. Stelvio je bio prvi SUV koji sam poželeo da imam, a [...]

Prelep i prema svim testovima kvalitetan premijum model. [...]

U električnim automobilima ovaj sistem radi malo drugačije, samo motori imaju ulogu u upravjanju, koordinišu [...]

PP aparati su zaknska obaveza ali koliko vozila ih ima? Možda 40% a i to [...]

O Miodragu mogu samo da kažem da je genije kada su u pitanju uređaji na [...]

Preuzmite Auto magazin za android