Audi Q6 dizajniran po ukusu tržišta kome je namenjen

1

SAIC Audi je zvanično predstavio potpuno novi Q6 u Kini, SUV pune veličine sa tri reda sedišta i SUS motorima. Uprkos sličnom imenu, Q6 nema nikakve veze sa predstojećim Q6 e-tron električnim modelom, sobzirom da je konstruisan na MQB mehaničkoj platformi. Biće ekskluzivno ponuđen samo u Kini.

Sa dužinom od 5.099 mm, širinom 2.014 mm i visinom od 1.784 mm, Q6 je nešto veći od Q7. Međutim, međuosovinsko rastojanje od 2.980 mm je nešto kraće i identično VW Atlasu koji takođe proizvodi SAIC za kinesko tržište.

Audi Q6

Audi Q6 ima tri reda sedišta, a dostupan je u konfiguraciji sa šest ili sedam sedišta. SAIC ga naziva „Roadjet“, pokušavajući da istakne njegov karakter krstarenja, dok je unutrašnja atmosfera više premijum nego u VW Atlasu.

Ovo je omogućeno zahvaljujući standardnim kožnim presvlakama sa šavovima u odgovarajućim bojama na sedištima podesivim u 12 smerova sa funkcijama grejanja, ventilacije i masaže. Kada su sedišta preklopljena, prtljažni prostor je ozbiljnih 2.398 litara, što donosi mogućnosti poput kombija.

Audi Q6

Komandna tabla dobija poznati Audi virtuelni kokpit od 12,3 inča, ekran osetljiv na dodir za info-zabavu od 10,1 inča, head-up ekran i dodatni ekran osetljiv na dodir od 8,6 inča za kontrole klime, u kombinaciji sa ambijentalnim osvetljenjem i metalnim detaljima.

Tu je i Bang & Olufsen zvučni sistem sa 14 zvučnika za zabavu, držači za čaše na uvlačenje, držači za telefon koji se uvlače i suncobrani za putnike pozadi. U pogledu bezbednosti, Q6 može biti opremljen sa Audi AI Pro pilot paketom za L2+ ADAS.

Audi Q6

Model zasnovan na MQB platformi dostupan je sa nizom benzinskih motora sa turbo punjenjem. 45TFSI je opremljen 2,0-litarskim četvorocilindričnim motorom koji proizvodi 265 KS i 400 Nm obrtnog momenta.

Snažniji 50TFSI opremljen je 2,5-litarskim šestocilindričnim motorom koji isporučuje 299 KS i 500 Nm. Uz sve to, omogućava ubrzanje od 0-100 km/h za 7,3 sekunde.

Audi Q6

Svi modeli standardno dolaze sa automatskim menjačem, quattro pogonom na sva četiri točka i DCC adaptivnim dinamičkim sistemom oslanjanja.

Audi je počeo da prima rezervacije za Q6 u Kini, a cene se kreću između 500.000 juana (oko 74.000 evra) i 650.000 juana (oko 96.000 evra) u zavisnosti od varijante.

Audi Q6

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring