Auto magazin

Auto s osmehom: redizajniran Peugeot 508

Auto s osmehom: redizajniran Peugeot 508
24.02.2023.

Peugeot je predstavio redizajnirani 508. Kupe limuzina dolazi sa osveženim izgledom i pet opcija motora. Najmoćnija verzija rezervisana je za sportski model PSE.

Tokom redizajna, i limuzina i karavan su dobili osvežen prednji deo. Nova maska hladnjaka, koja je sada potpuno integrisana u branik i daje kupeu sa četvoro vrata još dinamičniji izgled, posebno je upečatljiva.

Peugeot 508 redizajn

Prednja svetla su takođe fino podešena: matirks LED farovi su sada opremljeni dnevnim svetlima u obliku kandže. Oblik kandže se takođe prepoznaje u zadnjim svetlima.

Peugeot 508 redizajn

Ispod haube postoji izbor između dva motora sa unutrašnjim sagorevanjem i tri plug-in hibrida. Na strani sagorevanja, postoji izbor između benzinskog 1,2 PureTech 130 EAT8 sa 131 KS i 1,5 BlueHDi 130 EAT8 dizelaša, takođe sa 131 KS.

Peugeot 508 redizajn

Oni kojima je potrebno više snage mogu da izaberu plag-in hibride sa 180 i 225 KS. Najsnažnija verzija plug-in hibrida sa 265 kW (360 KS) rezervisana je za 508 PSE.

Peugeot 508 redizajn

Ona ima pogon na sva četiri točka, takođe preko osmostepenog automatskog menjača. Ima veće i diskove, od 380 mm. Spuštanje i širi trag napred i pozadi obezbeđuju više sportskog karaktera.

Peugeot 508 redizajn

PSE se takođe ističe vizuelno: rešetka hladnjaka sa kombinacijom mat i sjajno crne daje još više sportskog karaktera, a tu su i odgovarajuće felne prečnika 20 inča.

Peugeot 508 redizajn

Unutra je predstavljena nova generacija i-Cockpita sa infotainment sistemom Peugeot i-Connect Advanced. Centralni deo je instrument tabla od 12 inča, čiji ekran u potpunosti može da se prilagodi.

Peugeot 508 redizajn

Vozač može lako da upravlja navigacijom, medijima ili sistemima asistencije preko novog kompaktnog volana bez gledanja u stranu. I-Cockpit upotpunjuje 10-inčni HD ekran osetljiv na dodir sa funkcijom bežičnog preslikavanja ekrana u centru kontrolne table.

Peugeot 508 redizajn

Redizajnirani Peugeot 508 se ne oprašta u potpunosti od fizičkih tastera; praktična dugmad ispod ekrana osetljivog na dodir nude prečice do podešavanja klime.

Peugeot 508 redizajn

Alternativno, glasovna kontrola se takođe može aktivirati komandom „Ok Peugeot“. Sve u svemu, izgled unutrašnjosti je takođe malo izoštren novim tkaninama, osveženom centralnom konzolom i novim menjačem.

Peugeot 508 redizajn

Kao i ranije, Peugeot 508 biće dostupan u tri nivoa opreme: Allure, GT i PSE. Lista opreme uključuje sve vrste sistema beznednosti kao što su adaptivni tempomat, kočenje u slučaju nužde i upozorenje o napuštanju trake, alarm za umor, pomoćnici za noćni vid ili prepoznavanje saobraćajnih znakova.

Tu je i prilagodljivo oslanjanje koje se može podesiti da bude normalno, sportsko ili udobno.

Peugeot 508 redizajn

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čeka se VW na terenu električnih vozila. Svaka čast Tesli, ali za masovniju upotrebu EV [...]

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]