Auto magazin

Automobili tema filmova na Beldocs festivalu

Automobili tema filmova na Beldocs festivalu
27.04.2018.
Starovremenska vozila na filmu

Ovogodišnji festival dokumentarnog filma Beldocs će na svom programu imati i nekoliko filmova koji za temu imaju automobile, uglavnom starovremenska vozila

Ovogodišnje 11. izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs domaćoj publici predstaviće čak 98 filmova u 14 programa, uključujući veliki broj svetskih i evropskih premijera.

Među njima je i nekoliko filmova koje za temu imaju automobile.

Film “Najružniji auto” (The Ugliest Car) koji potpisuje poljski reditelj Grzegorz Szczepaniak, za najmlađeg protagonistu ima Wartburg, star preko pola veka.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Auto je još uvek na drumu, vozi ga Bogdan koji je u njemu sa svojom majkom Kazimierom. ’Road movie’, koji se odigrava između koncentracionog logora Majdanpek u Poljskoj i bivšeg naci radnog logora u Nemačkoj, zapravo je putovanje u prošlost koje evocira sećanja iz rata.[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/hPNttzgvpSw”][/vc_column][/vc_row]

Još jedan zanimljiv film sa temom automobila je “Avec L’Amour”.

Dionis je nastavnik biologije u penziji. Sa strašću, i snom.  Poseduje više od stotinu zarđalih starih automobila od kojih većina nije u voznom stanju, i svake noći spava uz njih, sanjajući o tome da svoju neobičnu kolekciju pretvori u muzej.  Ali njegova strast i snovi imaju svoju cenu.

Njegova mlada supruga svake noći spava sama u kući, dok danju pravi svadbene i rođendanske torte da bi nekako skrpili kraj sa krajem.  Dok sanja o muzeju, okružen svojim raspadajućim automobilima, upravo u tim hrpama rđe Dionis nalazi radost življenja.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]’Avec l’amour’  je jednostavna priča, ali takođe i moćan portret univerzalne ljudske sage,  predstavljen kroz priču o ovom sredovečnom muškarcu. Film o penzionisanom nastavniku, njegovoj ženi, njegovoj strasti i njegovoj fantaziji o otvaranju muzeja u malom gradu bez puno zanimljivosti.  Njegova ljubav, njegov život.[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/EnZzUZHOMi8″][/vc_column][/vc_row]

Beldocs festival biće održan od 7. do 14. maja u nekoliko dvorana. Detaljne informacije o projekcijama filmova možete da pronađete na www.beldocs.rs.

Hvataj2

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Info Najnovije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ovo je izuzetno dobra vest. Znak da se i Srbija približava rastućem trednu u proizvodnji [...]

Da li ima ko da zna da mi napravi elektronski karburator za golfa2 [...]

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad