Bentley Blower Jr. je nov auto, na 85% veličine originala

Za one kojima je originalni Bentley Blower preskup, evo nešto jeftinije ali i smanjene varijante. Kompanija The Little Car Company upravo je predstavila Blower Jr, ručno izrađeno vozilo koje je 85% veličine originala i dolazi sa potpuno električnim pogonom.

Pored manjih dimenzija i drugačijih mehaničkih komponenti, Blower Jr. je kopija čuvenog trkačkog automobila iz 1929. godine, budući da je stvoren u saradnji sa Bentley Heritage kolekcijom.

Bentley Blower Jr

U stvari, kompanija The Little Car Company je dobila pristup originalnom modelu vrednom 25 miliona britanskih funti, kako bi svoju električnu kopiju učinila što realističnijom.

Finalni proizvod meri 3,7 metara u dužinu i 1,5 metara u širinu, što je manje od prosečnog automobila B segmenta.

Bentley Blower Jr

Međutim, proporcije odražavaju originalni model, baš kao i materijali korišćeni za karoseriju i enterijer. Hauba je napravljena od aluminijuma sa niklovano-platiranim hladnjakom i kožnim trakama.

Zadnji deo je napravljen od karbonskih vlakana umesto jasenovog drveta, ali je prekriven istim stilom impregniranog platna. Štaviše, First Edition model je obojen istom zelenom nijansom kao trkački automobil broj 2, i ponosno nosi par Union Jack nalepnica.

Bentley Blower Jr

Unutrašnjost nudi mesta za dve odrasle osobe koje sede jedna iza druge, sa prostorom za prtljag na preuređenom zaključanom rezervoaru za gorivo i opcionalnim vikend torbama.

Aluminijumski kontrolni panel, presvlaka od tamno zelene kože Mulliner’s Dark Green Lustrana za sedišta i upravljač vezan užetom na First Edition modelu izgledaju kao minijaturne verzije originala, iako su neki od brojila i kontrola prenamenjeni

Bentley Blower Jr

Moderne pogodnosti uključuju Garmin navigacioni ekran, kameru za vožnju unazad i USB priključak za punjenje.

Najznačajnija razlika u poređenju sa originalom je izostanak glasne mašine od 4,5 litra sa 245 konja. Umesto toga, Blower Jr. je opremljen elektromotorom smeštenim pozadi koji proizvodi 20 KS.

Bentley Blower Jr

Mali elektromotor je dovoljan za maksimalnu brzinu od 72 km/h (45 mph) u EU/Velikoj Britaniji, dok je zbog propisa u SAD ograničena na 40 km/h (25 mph).

S druge strane, baterija od 48V smeštena u podu nudi domet od 105 km (65 milja) između punjenja.

Bentley Blower Jr

Imajte na umu da je ovaj model legalan za vožnju na ulicama u Velikoj Britaniji, EU i SAD, što znači da ga možete voziti svakodnevno, pod uslovom da vam ne smeta to što nema krov i što su performanse vrlo skromne.

Ako niste primetili, priključak za punjenje se nalazi napred, unutar lažnog kućišta superpunjača.

Bentley Blower Jr

Blower Jr. je baziran na pravoj čeličnoj šasiji, sa lisnatim oprugama i frikcionim amortizerima koji odgovaraju epohi.

Za zaustavnu moć se brine Brembo kočni sistem sa diskovima napred i dobošima pozadi.

Bentley Blower Jr

Minijaturni Bentley klasični automobil, koji je opisan kao “najsofisticiraniji gradski automobil ikada napravljen”, će svoj prvi javni izlazak imati tokom Monterey Car Week-a.

Proizvodnja modela Blower Jr. od strane kompanije The Little Car Company će početi u drugom kvartalu 2024. godine, sa 99 First Edition modela.

Više informacija o Blower Jr. modelu možete saznati na posebnoj veb stranici.

Bentley Blower Jr Bentley Blower JrBentley Blower Jr

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring