BMW Concept Skytop kao omaž modelima 503 i Z8

Jezero Komo u Italiji svake godine postaje pozornica za Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Takmičenje u lepoti za istorijske automobile i motocikle. Lepota prirode se ovde, sa povremenim prekidom od 40 godina, od 1929. godine susreće sa umetnošću automobilskog dizajna i inženjeringa.

Pažnja je pre svega posvećena ekskluzivnim istorijskim vozilima. Ovde se okupljaju novopečeni pobednici aukcija sa adekvatno popunjenim kovčezima novca. Takođe se svake godine nagrađuju koncept automobili, dizajnerske studije i prototipi. Pobednik prošle godine bio je Pagani Huayra Codalunga.

BMW Concept Skytop

BMW ove godine donosi dizajnersku studiju dvoseda na okupljanje u Villa Elba, koja pokazuje elemente Z8 i 503. Upadljivi na prednjoj strani nisu samo uski farovi. LED jedinice su trenutno najtanje dostupne automobilke farove i posebno su razvijene za ovu studiju.

Takođe, horizontalno povučena, osvetljena BMW rešetka, koja deluje filigranski elegantno umesto monstruozno, privlači pažnju. Ova kombinacija podseća na prednji deo Z8, ali sa zašiljenim “Shark-Nose” bez izraženih ispupčenih farova. Reference na službeno vozilo 007, legendarni roadster BMW Z8, su namerno odabrane.

BMW Concept Skytop

Linije su osmišljene da usmere volumen vozila strukturirano i ciljano unazad. U vratima, integrisani “Winglets” zamenjuju tradicionalne ručke vrata. Felne od lakog metala pokazuju filigranske lamele u oblasti žbica. BMW majstor za lakiranje je pedantno radio na zadnjem delu. Tamo se crvenkasto braon ton, korišćen za krov, glatko preliva u srebrnu boju sa “Chromshadow efektom”.

Kožom obložena zaštita od prevrtanja iza dva sedišta BMW Concept Skytop stilistički dopunjava unutrašnjost. Bočne peraje, potpuno uvlačeći prozor i takođe kožom obložene krovne školjke koje se mogu odložiti u prtljažnik zaokružuju celokupan izgled.

BMW Concept Skytop

Crvenkasto braon ton se nastavlja u enterijeru. Sedišta su u ravnom, širokom budimpeštanskom stilu, koji će se sigurno dobro uklopiti sa stilom odeće posetilaca Villa Elba. Kao i neke kristalne aplikacije.

Ispod haube radi, kao i kod Z8, V8 motor. BMW nije dao nikakve detalje, osim da je trenutno najmoćniji. Verovatno V8 iz serije 8 sa 625 KS.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring