BMW muzej izložio unikatne primerke

1

BMW je objavio novi video iz svog muzeja u Minhenu, promovišući specijalnu izložbu za 50. godišnjicu M odeljenja. Video prikazuje zanimljive prototipove iz „tajne garaže“, uključujući unikatni M5 kabriolet, Z3 sa V12 motorom i jedinstveni M8 sa motorom koji potiče iz trkačkog automobila iz Le Mana.

Nijedno od tri vozila nije dobilo zeleno svetlo za proizvodnju, ali su BMW inženjeri napravili potpuno funkcionalne prototipove i održali ih dobro očuvanim.

BMW Muzej M

Možda je najzanimljiviji M5 kabriolet serije E34, kao veliki kontrast limuzini i karavanu koji su zvanično bili dostupni. Samim tim, pravljenje kabrioleta nije bio lak posao.

Auto ima četiri sedišta sa integrisanim sigurnosnim pojasevima, veliki prtljažnik sa prostorom za krov i nekoliko karoserijskih panela po meri. Podloga je zajednička sa standardnim M5, uključujući 3,8-litarski redni šestocilindarski motor.

BMW Muzej M

Sledeći zanimljiv prototip izgleda kao običan Z3 M Roadster, ali krije nešto zaista posebno ispod haube. BMW inženjeri su uzeli 5,4-litarski V12 iz Serije 8 i ubacili ga u roadster sa zadnjim pogonom.

BMW Muzej M

Prototip je opisan kao nedovoljno izbalanisran zbog velike mase motora, iako ga brutalnost V12 mašine čini izuzetnim. Prototip je napravljen 1999. godine i pojavio se već nekoliko puta kao deo promenljive muzejske postavke.

BMW Muzej M

Na kraju, slavni prototip M8 takođe je prisutan na izložbi, pokazujući šta bi moglo biti da je BMW odlučio da ponudi punu M varijantu Serije 8. Crveno ofarbani prototip sa ima bočne usisnike i sportskije branike.

BMW Muzej M

Ispod haube se nalazi 6,0-litarski V12 sa podmazivanjem sa suvim karterom koji je služio kao osnova za trkački automobil Le Man. Zanimljivo je da je rezervoar za gorivo montiran u prtljažniku jer za njega jednostavno nije bilo mesta.

BMW Muzej M

Video nam takođe daje kratak pogled na druge automobile sa izložbe, uključujući trkački BMW 3.0 CSL i prvu seriju 5 sa ​​oznakom M. Posetioci BMW muzeja će moći da ih vide uživo.

BMW Muzej M

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring