Auto magazin

Bosch i DTM nastavljaju partnerstvo

Bosch i DTM nastavljaju partnerstvo
20.05.2015.
Zajedno već petnaest godina

Boš je produžio partnerstvo s DTM-om za još tri godine. Saradnja giganta elektronike i jednog od najpopularnijih prvenstava u automobilizmu traje još od 2000. godine. Svi trkački automobili u šampionatu nastaviće da koristi Bošovo upravljanje motorom, monitore i druge delove

Boš ime usko je povezano s novom serijom DTM prvenstava u trkama „touring“ automobila još od njihovog početka 2000. godine, a ta veza će se sada nastaviti još 3 godine. Vozila DTM-a rade uz pomoć složene Bošove tehnologije za trke.

auto magazin magazinauto.com bosch i dtm saradnja

Bošova saradnja s DTM-om oduvek je bila usmerena prema inovativnoj tehnologiji, efikasnosti i pouzdanosti trkačkih automobila, pružajući time gledaocima uzbudljive trke motornih vozila u najboljem izdanju.

Bosch je dobavljač elektronskih upravljačkih jedinica, monitora, elektropokretača, generatora, spojeva kablova i još mnogo delova, a iza svakog od njih stoje decenije iskustva u trkama motornih vozila.

Za Boš, DTM trke predstavljaju izuzetno zahtevne uslove – vibracije, promene temperature te izuzetno ubrzavanje i kočenje, a to je prilika da njihovi proizvodi pokažu koliko su snažni i pouzdani.

Učestvovanje nemačkog giganta u trkama motornih vozila ima dugu tradiciju. Prve pobede u trkama s ugrađenom Bošovom tehnologijom ostvarene su još 1901. i 1903. godine, a kompanija od tada uspeh u trkama koristi u svrhu promocije.

Početkom prošlog veka, Belgijanac Kamil Ženaci nizao je pobede svojim trkačkim “mercedesom” s Bošovim magnetom za paljenje. Sa svojom gustom crvenom kosom i vatreno crvenim trkačkim kaputom, Ženaci je bio inspiracija za stilizovani lik „Crveni đavo” koji je Boš koristio za oglašavanje u to vreme.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Tehnika

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Frapantno je koliko vozača ne zna paralelno parkiranje. I to u beogradu gde bez takvog [...]

Moćan, obrazovan čovek, moćna kompanija. RIP. [...]

Da li stvarno ima potrebe od ovog rešenja? Deluje pmalo distopično. Kako će raditi kod [...]

Ovo mi je nekako dizajnerski promasaj. Auto izgleda jeftino zbog svih ovih dodataka [...]

Ovo su veoma napredna rešenja i oduzimaju dah. Ali treba malo paziti i na bezbednost [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad