DVR kamera za vozila Genius DVR-FHD660G

Ovo je prva Geniusova kamera za vozila opremljena GPS-om. Integrisani GPS prijemnik precizno beleži lokaciju snimka koja se uz video snimak memoriše na memorijsku karticu. Uz pomoć softvera koji se isporučuje na CD-u u paketu, kasnije je moguće pratiti kretanje vozila korišćenjem Google Mapsa

Kompanija Genius predstavila je novi model u svojoj seriji digitalnih videokamera za vozila, oznake “DVR-FHD660G”.

Kao i druge kamere za vozila iz Genius portfolija, “DVR-FHD660G” koristi se za za snimanje uslova vožnje na putu ili kao pomoć pri kontroli kretanja vozila, a može se koristiti i za sigurnosne namene. Svakako je koristan dodatak za sve profesionalne vozače i one koji provode puno vremena na putu.Genius DVR-FHD660G ekran (1)

Novi model donosi dve nove hardverske funkcije koje u kombinaciji sa naprednim softverskim mogućnostima dovode do veće funkcionalnosti i stepenom bezbednosti. Ovo je prva Geniusova kamera za vozila opremljena GPS-om. Integrisani GPS prijemnik precizno beleži lokaciju snimka koja se uz video snimak memoriše na memorijsku karticu. Uz pomoć softvera koji se isporučuje na CD-u u paketu, kasnije je moguće pratiti kretanje vozila korišćenjem Google Mapsa. Zahvaljujući GPS-u, vozač takođe tokom vožnje može biti upozoren ukoliko pređe unapred zadatu brzinu.DVR-FHD660G_1[7]

Kamera dolazi i sa ugrađenim G-senzorom koji detektuje nagla kočenja ili ubrzavanja pa u tom slučaju može automatski da pokrene snimanje – što može da bude izuzetno korisno u slučaju sudara. Ugrađeni senzor pokreta može automatski da pokrene snimanje ako detektuje pokrete u blizini parkiranog vozila.

Uređaj nudi mogućnost snimanja video zapisa u punoj HD rezoluciji od 1920×1080 piksela uz 30 sličica po sekundi, a kvalitet snimaka obezbeđuje objektiv fiksnog otvora blende f/2,0, zaštićen četvoroslojnim staklom. Kvalitetan CMOS senzor od 1/3 inča omogućava jasne snimke i u uslovima slabijeg osvetljenja ili u noćnoj vožnji, a podrška za HDR doprinosi da snimak bude sjajnih i živih boja i visokog kontrasta.

Kamera se postavlja sa unutrašnje strane prednjeg stakla ili na kontrolnu tablu kako bi snimila sve što se događa ispred vozila. Zahvaljujući svom dizajnu, tankog kućišta i malim dimenzijama, ne ometa vidno polje vozača. Videozapis može da posluži za kontrolne svrhe ili za rekonstrukciju pojedinih saobraćajnih događaja u slučaju potrebe.

Snimak se čuva na SD kartici – sa kapacitetom do 32 GB, što omogućava višesatno snimanje bez prekida. U slučaju da se kartica u potpunosti popuni videomaterijalom, kamera automatski briše najstarije snimke i nastavlja sa snimanjem bez potrebe za intervencijom korisnika.

Preporučena maloprodajna cena kamere iznosi 14.000 dinara.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring