Auto magazin

DVR kamera za vozila Genius DVR-FHD660G

DVR kamera za vozila Genius DVR-FHD660G
07.11.2014.
Kamera sa GPS uređajem

Ovo je prva Geniusova kamera za vozila opremljena GPS-om. Integrisani GPS prijemnik precizno beleži lokaciju snimka koja se uz video snimak memoriše na memorijsku karticu. Uz pomoć softvera koji se isporučuje na CD-u u paketu, kasnije je moguće pratiti kretanje vozila korišćenjem Google Mapsa

Kompanija Genius predstavila je novi model u svojoj seriji digitalnih videokamera za vozila, oznake “DVR-FHD660G”.

Kao i druge kamere za vozila iz Genius portfolija, “DVR-FHD660G” koristi se za za snimanje uslova vožnje na putu ili kao pomoć pri kontroli kretanja vozila, a može se koristiti i za sigurnosne namene. Svakako je koristan dodatak za sve profesionalne vozače i one koji provode puno vremena na putu.Genius DVR-FHD660G ekran (1)

Novi model donosi dve nove hardverske funkcije koje u kombinaciji sa naprednim softverskim mogućnostima dovode do veće funkcionalnosti i stepenom bezbednosti. Ovo je prva Geniusova kamera za vozila opremljena GPS-om. Integrisani GPS prijemnik precizno beleži lokaciju snimka koja se uz video snimak memoriše na memorijsku karticu. Uz pomoć softvera koji se isporučuje na CD-u u paketu, kasnije je moguće pratiti kretanje vozila korišćenjem Google Mapsa. Zahvaljujući GPS-u, vozač takođe tokom vožnje može biti upozoren ukoliko pređe unapred zadatu brzinu.DVR-FHD660G_1[7]

Kamera dolazi i sa ugrađenim G-senzorom koji detektuje nagla kočenja ili ubrzavanja pa u tom slučaju može automatski da pokrene snimanje – što može da bude izuzetno korisno u slučaju sudara. Ugrađeni senzor pokreta može automatski da pokrene snimanje ako detektuje pokrete u blizini parkiranog vozila.

Uređaj nudi mogućnost snimanja video zapisa u punoj HD rezoluciji od 1920×1080 piksela uz 30 sličica po sekundi, a kvalitet snimaka obezbeđuje objektiv fiksnog otvora blende f/2,0, zaštićen četvoroslojnim staklom. Kvalitetan CMOS senzor od 1/3 inča omogućava jasne snimke i u uslovima slabijeg osvetljenja ili u noćnoj vožnji, a podrška za HDR doprinosi da snimak bude sjajnih i živih boja i visokog kontrasta.

Kamera se postavlja sa unutrašnje strane prednjeg stakla ili na kontrolnu tablu kako bi snimila sve što se događa ispred vozila. Zahvaljujući svom dizajnu, tankog kućišta i malim dimenzijama, ne ometa vidno polje vozača. Videozapis može da posluži za kontrolne svrhe ili za rekonstrukciju pojedinih saobraćajnih događaja u slučaju potrebe.

Snimak se čuva na SD kartici – sa kapacitetom do 32 GB, što omogućava višesatno snimanje bez prekida. U slučaju da se kartica u potpunosti popuni videomaterijalom, kamera automatski briše najstarije snimke i nastavlja sa snimanjem bez potrebe za intervencijom korisnika.

Preporučena maloprodajna cena kamere iznosi 14.000 dinara.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Lifestyle

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ovo je izuzetno dobra vest. Znak da se i Srbija približava rastućem trednu u proizvodnji [...]

Da li ima ko da zna da mi napravi elektronski karburator za golfa2 [...]

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad