Fiat 500 Hybrid stigao u domaće salone

Čuveni Fiat 500 je nedavno dobio naslednika u vidu potpuno novog električnog modela, s tim što će se aktuelna verzija prodavati još nekoliko godina.

To je dobra vest za sve ljubitelje ovog lifestyle automobila, s obzirom da izgleda atraktivno, lako se vozi i parkira, jeftin je za održavanje, i što je najvažnije za naše uslove, ima vrlo povoljnu cenu.

fiat 500 hybridPostojećoj gami se pridružila i nova verzija sa hibridnim pogonom. Reč je o kombinaciji potpuno novog trocilindarskog 1,0 benzinca koji uz pomoć starter-generatora spada u lake hibride (Mild Hybrid).

Razvija 70 konjskih snaga pri 6000 obrtaja u minutu, kao i 92 njutn-metra maksimalnog obrtnog momenta.

fiat 500 hybrid

Ima dva ventila po cilindru i promenljivo vreme otvaranje ventila, uz povišenu kompresiju od 12,0:1, čime je obezbeđena bolja termalna efikasnost. Ukupna masa motora je 77 kilograma.

Tehnologiju lakog hibrida predstavlja starter-generator snage 3,6 kW koji prilikom usporavanja i kočenja dopunjava litijumsku bateriju kapaciteta 11 Ah. Bešumno startuje motor i istovremeno služi kao podrška prilikom ubrzanja.

fiat 500 hybrid

Za razliku od ostalih lakih hibrida, omogućava vožnju samo na struju do brzine od 30 km/h. Ovaj režim se postiže tako što se ručica potpuno novog šestostepenog menjača postavlja u prazan hod. Ističe se i posebno dug prenosni odnos šeste brzine za vožnju na otvorenom.

Najlepše u svemu je što Fiat 500 Hybrid u startu ima akcijsku cenu za vrlo bogato opremljen Launch Edition paket. Konkretno, košta 13.390 evra i za taj iznos dobija se pastelna ili metalik boja, navigacija, automatski klima-uređaj, parking senzori, senzor za kišu i grejani elektro-pokretani retrovizori.

U odnosu na standardne cene, ušteda je skoro sedam hiljada evra!

Inače, ko želi provereni 1,2 atmosferski motor, na akciji su Lounge, Star i Rock Star paketi opreme po ceni od 11.290, odnosno 11.990 i 12.290 evra, sa takođe bogatim paketima opreme.

fiat 500 hybrid

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring