Auto magazin

Ford Bronco je vrhunski terenac a Bronco Sport manja verzija

Ford Bronco je vrhunski terenac a Bronco Sport manja verzija
14.07.2020.

Nekadašnji Ford Bronco je važio za američku ikonu među terenskim vozilima. Bio je i ostao glavni konkurent brendu Jeep. Dok je Wrangler decenijama ostao nepromenjen u pogledu estetike, Ford je odlučio da istu strategiju primeni i na modelu Bronco.

Auto-magazin-Srbija-2021-Ford-BroncoU ponudi će biti dve verzije, kraća sa dvoja i duža sa četvora vrata. Ona mogu da se skinu kao kod konkurentskog Wranglera.

Auto-magazin-Srbija-2021-Ford-BroncoOsnovni motor je 2,3 Ecoboost sa 270 KS i 420 Nm, a u ponudi će biti i moćni 2,7 litarski V6 sa 310 KS i 542 Nm. Ono što je možda i najzanimljive je činjenica da će se ugrađivati sedmostepeni manuelni menjač uporedo sa desetostepenim automatikom.

Auto-magazin-Srbija-2021-Ford-BroncoImaće i dve varijante 4×4 pogona. Osnovni će imati reduktor sa elektronskom aktivacijom u vožnji, dok će napredniji imati elektro-mehaničku menjačku kutiju i diferencijal sa automatskom aktivacijom 4H moda, odnosno 4×4 pogona u standardnom režimu rada.

Auto-magazin-Srbija-2021-Ford-BroncoU ponudi će biti i manja verzija – Ford Bronco Sport. Ovo je već klasičan SUV sa mnogo slabijim offroad karakteristikama ali je i dalje sposoban da se izbori sa zahtevnijim terenima an asfalta. Pripada evropskom C segmentu SUV vozila, a glavni konkurent mu je Jeep Compass.

Auto-magazin-Srbija-2021-Ford-BroncoAkcenat je na komforu i gedžetima, kao i praktičnim detaljima, među kojima je otvarač za pivo ugrađen u zadnji stub.

Auto-magazin-Srbija-2021-Ford-BroncoPokreću ga motori namenjeni evropskim modelima, pa možemo da ga očekujemo i na Starom kontinentu. Osnovu čini 1,5 trocilindarski Ecoboost sa 184 KS, dok će 2,0 Ecoboost imati 248 KS. Menjač je osmostepni automatik.

Auto-magazin-Srbija-2021-Ford-BroncoAuto-magazin-Srbija-2021-Ford-BroncoAuto-magazin-Srbija-2021-Ford-Bronco

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Biće i više, ako se izdvoje Evropska Unija, SAd i KIna. Biće električni, biće autonomni, [...]

Mislim da je ovo već imao Audi A8 [...]

Hvala najlepše Tojoti. Svaka pomoć i solidarnost u ovakvoj situaciji su više nego dobrodošli. [...]

Sve pohvale za studente koji su svoje znanje i umeće pokazali u radu na ovom [...]

nema nista od kalkulacije. 90% onih koji iznajme vozilo znaju smao za gas i kocnicu [...]

Preuzmite Auto magazin za android