Indijci u najboljem svetlu: Mercedes Ener-G-Force replika

Iako su Kinezi najpoznatiji po replikama, odnosno kopiranju poznatih modela automobila, Indijci su im pokazali kako bi to, zapravo, trebalo da se radi. Pred nama je "tata ksenon", kojoj je prednji kraj dizajniran tako da podseća na Mercedes-Benz Ener-G-Force koncept prikazan još pre tri godine

Još pre tri godine Mercedes je prikazao kako bi trebalo da izgleda vizija buduće “G klase” koja je planirana za 2025. godinu. Koncept pod nazivom Mercedes-Benz Ener-G-Force je toliko atraktivan da Indijci nisu mogli da odole da naprave repliku koja je sada pred nama.

auto magazin Mercedes-Benz Ener-G-Force concept
Mercedes-Benz Ener-G-Force concept u originalu prikazan pre tri godine

Kada pričamo o replikama, Kinezi su tu neprikosnoveni. U ovom slučaju, Indijci su pošteno napravili repliku automobila koji još uvek ne postoji. Na neki način, ovim je napravljen omaž dizajnerima i samom konceptu i u tom smislu namera Indijaca je sasvim legitimna.

auto magazin Mercedes-Benz Ener-G-Force concept

Kao osnova za stvaranje replike poslužio je terenski pikap “tata ksenon” (Tata Xenon) u kombinaciji mat narandžaste i sive boje. Doduše, replika nije potpuna, s obzirom da bi verovatno bilo potrebno neuporedivo više posla da se odradi ceo auto umesto samo prednjeg dela.

auto magazin Mercedes-Benz Ener-G-Force concept

Ipak, dovoljno je i to što je prednji kraj vrlo uspešno napravljen, tako da u potpunosti oslikava izvornu ideju Mercedesovih dizajnera. Iako je vlasnik stavio Mercedesovu zvezdu, auto ne izgleda neukusno i kič.

Moglo bi se reći da su Indijci odradili posao sa merom i velikom dozom smelosti. Ovo je auto koji bi rado vozili i mnogi “fensi” zapadnjaci, s obzirom da su na vrlo dobar način ispoštovan dizajn i uklopljene boje.

auto magazin Mercedes-Benz Ener-G-Force concept

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring