Izabran plakat za 85. Geneva International Motor Show 2015.

Daleko od očiju javnosti, već teku završne pripreme za prvi veliki evropski sajam automobila naredne godine. Žiri Salona automobila u Ženevi izabrao je i zvanični znak i oficijelni plakat automobilskog sajma za 2015. godinu

Auto magazin-salon-2015Plakat za 85. Međunarodni sajam automobila u Ženevi, koji se održava od 5. do 15. marta 2015. godine, dizajnirali su studenti vizuelne komunikacije Univerziteta umetnosti (ZHdK) iz Ciriha. Pobednici, Monika Regina Nef i Niko Bući, tražili su i pronašli inspiraciju u različitim komponentama automobila. Njihova upečatljiva ilustracija farova simboliše stav orijentisan ka budućnosti.

– Želeli smo da se fokusiramo na pojedinačne komponente, jer ovi detalji su često ono što čini auto jedinstvenim i elegantnim. – rekli su nagrađeni mladi dizajneri

Na konkursu je učestvovalo još dvadesetak studenata, radeći pojedinačno i u timovima. Ovo je drugi put da ženevski Salon izabere rad švajcarske umetničke škole za dizajn svoj plakat – prošle godine autor zvaničnog plakata i znaka bio je ženevski Univerzitet umetnosti i dizajna.

Pobednički dizajn će se koristiti za sve nacionalne i međunarodne komunikacije na  Sajmu automobila u Švajcarskoj.

Posle Detroit Motor Show-a, salon u Ženevi biće drugi veliki sajam na kojoj će se predstaviti svetska automobilska industrija.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring