Auto magazin

Kia već predstavila sajamske premijere!

Kia već predstavila sajamske premijere!
23.02.2023.

U susret beogradskom sajmu automobila, koji će se održati od 22. do 28. marta, Kia je predstavila najvažnije novitete koje će publika imati prilike da vidi na štandu ovog južnokorejskog proizvođača.

Najveći novitet svakako je Kia Niro, krosover C segmenta koji u svojoj drugoj generaciji donosi više prostora u kabini i veliki izbor pogonskih opcija.

Kia Niro & Sorento

Međuosovinsko rastojanje je produženo na 2.720 mm, dok zapremina prtljažnog prostora iznosi od 348 do 475 litara u zavisnosti od opcije motora.

Nema više klasičnih benzinaca i dizelaša, već su u ponudi samo elektrifikovane verzije. Reč je o klasčnom hibridu, plag-in hibridu i potpuno električnom pogonu.

Kia Niro & Sorento

Prva dva čine kombinacija 1,6 GDI atmosferca sa 105 KS i elektro-motora. Klasičan hibrid ima bateriju kapaciteta 1,32 kW i elektro-motor od 44 KS. Ukupna snaga sistema je 141 KS.

Plag-in hibrid ima jači elektro-motor sa 84 KS, i bateriju većeg kapaciteta od 11,1 kWh. Ukupna snaga sistema je 183 KS.

Kia Niro & Sorento

Najsnažnija je potpuno električna verzija svojih 204 konja i 255 Nm. Autonomija bi trebalo da bude od 460 km na otvorenom pa sve do 604 km u gradu.

Cene Kije Niro počinju od 35.990 evra koliko košta klasičan hibrid u najnižem paketu opreme. Plag-in hibrid košta 49.990 evra i dostupan je samo u najvišem od ukupno pet paketa opreme.

Kia Niro & Sorento

Za sve ove modele kupci mogu da ostvare popust do 1.500 evra ukoliko se odluče za plaćanje u kešu (virmansko plaćanje).

Električni Niro može da se nabavi od 52.499 evra, s tim što je moguće ostvariti popust za gotovinsko plaćanje u iznosu do 7.000 evra.

Kia Niro & Sorento

Druga dva noviteta predstavljena na konferenciji za medije su Kia Sorento u hibridnim varijantama i redizajnirani Kia XCeed.

Najveći SUV Kije je, osim 2,2 dizelaša sa 202 konjske snage i verzijama sa prednjim i pogonom na sva četiri točka, od sada na našem tržištu dostupan i kao hibrid i plag-in hibrid.

Kia Niro & Sorento

I ovde obe elektrifikovane verzije pokreće kombinacija benzinca i elektro-motora. U slučaju Sorenta, to su 1,6 turbo sa 180 KS i elektro-motori, ukupne snage 230 (hibrid) i 265 KS (plag-in hibrid).

Još jedna bitna informacija je da je moguće poručiti Sorento sa pet i sedam sedišta, bez obzira na motor. Cene počinju od 51.999 evra za dizelaša. Doplata za 4×4 pogon je 2.000 evra.

Kia Niro & Sorento

Hibridi sa prednjim pogonom startuju od 54.499 evra. I ovde za 4×4 pogon treba dodati 2.000 evra. Kod plag-in hibrida je standard, a njegova početna cena je 64.499 evra. Džokeri sa popustom do 4.000 evra važe i kod Sorenta ukoliko se odlučite za gotovinsko plaćanje.

Kao i prethodnika, i novog Sorenta za evropsko tržište proizvode u Kijinoj fabrici u gradu Hwasung u Južnoj Koreji.

Kia Niro & Sorento

Na kraju, treći novitet je redizajnirani Kia XCeed, koji je kao standard dobio potpuno digitalne instrumente i mnoge druge izmene sa ciljem da se utiče na povećanje bezbednosti i komfora.

U osveženoj ponudi na raspolaganju su tri benzinska turbo motora s direktnim ubrizgavanjem goriva (T-GDi). Trocilindrični 1,0-litarski motor T-GDi  nudi 120 KS i 172 Nm, dok četvorocilindrični 1,5-litarski motor T-GDi nudi 160 KS i 253 Nm.

KIa XCeed

Najsnažniji u ponudi je 1,6-litarski T-GDI, identičan kao u verzijama Ceed GT i ProCeed GT. S najvećom snagom od 204 KS i 265 Nm omogućava Kiji XCeed da od 0 do 100 km/h ubrzava za 7,5 sekundi.

I daje je u ponudi 1,6 dizelaš sa 136 KS koji je dobio tehnologiju lakog hibrida. Cene počinju od 25.399 evra, s tim što je moguće ostvariti dodatnih 3.100 evra uštede uz bonus džoker prilikom kupovine za keš (virmansko plaćanje).

KIa XCeed

Za većinu modela je moguće ostvariti i državnu subvenciju prilikom nabavke. Za hibride ona je 2.500 evra, za plag-in hibride 3.500 a za potpuno električne modele pomoć države je u iznosu od 5.000 evra.

Dodatne informacije možete pronaći na www.kia.rs.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Info Najnovije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čeka se VW na terenu električnih vozila. Svaka čast Tesli, ali za masovniju upotrebu EV [...]

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]