Redizajn i najbrže izdanje: BMW X5 & X6 M Competition

Samo nekoliko nedelja posle debija redizajniranog X5 i X6, BMW je lansirao njihove najsnažnije i najbrže verzije sa M oznakom.

Dostupne su ekskluzivno u takmičarskoj formi, sa oštrijim stilom, najnovijim zakrivljenim digitalnim kokpitom i revidiranim V8 motorom sa dodatkom tehnologije lakog hibrida koja radi na 48 volti.

BMM X5 M Competition & X6 M Competition

Osveženi Competition modeli proizvode istih 625 KS pri 6000 o/min i 750 Nm kao i njihovi prethodnici.

Međutim, tvin-turbo 4,4-litarski V8, osim tehnologije lakog hibrida koja donosi 12 KS, sada ima pojačanu radilicu, nove turbo punjače, poprečni izduvni razvodnik, novi usisni kanal, itd, menjajući svoju oznaku sa S63 na S68.

BMM X5 M Competition & X6 M Competition

Električni motor lako-hibridnog sistema je integrisan u osmostepeni M Steptronic menjač, koji ima kraće prenosne odnose i bržu promenzu brzina.

BMW kaže da unapređeni i elektrifikovani pogonski sklop rezultira „oštrijim odgovorom i povećanom efikasnošću“ u poređenju sa odlazećom jedinicom.

BMM X5 M Competition & X6 M Competition

Ipak, nema promene u performansama, pošto se sprint od 0 do 100 km/h završava za 3,9 sekundi, a maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h ili 285 km/h sa opcionim M “Drivers Package”.

Treba napomenuti da su ovo prvi BMW M modeli koji imaju lako-hibridnu tehnologiju, pošto elektrifikovani XM ima plug-in hibridni pogon.

BMM X5 M Competition & X6 M Competition

Standardne karakteristike uključuju M xDrive sistem pogona na sva četiri točka, Active M diferencijal pozadi, M Sport izduv sa elektronski kontrolisanim klapnama, M kočnice i Adaptive M Suspension Professional sa prefinjenim podešavanjem, a sve to pomaže da izvučete najbolje moguće performanse iz V8 mašine.

Jedna od najvažnijih izmena u redizajnu je uvođenje zakrivljenog displeja, koji postepeno pronalazi svoj put u celokupnoj BMW gami.

BMM X5 M Competition & X6 M Competition

Zakrivljeni panel sadrži digitalnu instrument tablu od 12,3 inča i ekran za informacije i zabavu od 14,9 inča koji radi na BMW operativnom sistemu 8.

Ekrani imaju grafiku specifičnu za M, a uključen je i Head-Up displej. Vozač može da izabere željena podešavanja preko M Setup menija, koji je dostupan preko prečice sa jednim dugmetom na centralnoj konzoli.

BMM X5 M Competition & X6 M Competition

Među novinama su lajsna ambijentalnog svetla na instrument tabli sa kristalnom strukturom površine i karbonski tasteri menjača.

Oba modela se standardno isporučuju sa detaljima od karbonskih vlakana, M kožnim volanom, presvlakama od Merino kože, grejanim sedištima, Harman Kardon audio sistemom i panoramskim krovom.

BMM X5 M Competition & X6 M Competition

Sa liste opcija izdvajamo audio sistem Bovers & Vilkins, meko zatvaranje vrata, Panoramic Sky Lounge LED krov, kao i sedišta sa grejanjem, ventilacijom i masažom.

BMM X5 M Competition & X6 M Competition BMM X5 M Competition & X6 M Competition BMM X5 M Competition & X6 M Competition

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring