Miloš Pavlović u dva automobila na dve staze u dve zemlje

Srpski automobilista Miloš Pavlović ove sedmice ima veoma zahtevan raspored takmičenja. Vozač ASR trkačkog tima prvo je 12. juna nastupio na trci na Le Manu, u okviru  „Lamborgini Super Trofeo“ takmičenja, da bi iste večeri otputovao za Italiju, gde ga 1.500 kilometara dalje očekuje nastup u okviru italijanskog GT šampionata!

Trka na legendarnoj stazi „Le Sart“ („Le Sarthe“) u Le Manu, bila je vrlo uzbudljiva za Miloša, ali sa puno poteškoća tokom treninga i kvalifikacija. Takmičari su, naime, imali problema sa pucanjem pneumatika pri velikim brzinama na dugačkim pravcima u Le Manu, a Milošu se jedan od pehova desio tokom kvalifikacija, zbog čega nije imao priliku da se bori za najviši plasman na startu trke. Zauzeo je 17. startu poziciju, ali je već posle prvog kruga bio na 9. mestu sa sjajnim izgledima za plasman na podijum u okviru Pro-Am kategorije. Međutim, njegov timski kolega Alesio Rufini nije bio u mogućnosti da na legendarnoj stazi vozi barem približnim tempom kao Pavlović, pa je ASR tandem morao da se zadovolji bodovima za petu poziciju u klasi.

Milos Pavlovic_Le Mans_02_Foto Fabio Principe

Obzirom da je italijanski GT šampionat ove sezone prioritet za Pavlovića, srpski automobilista je već posle samo nekoliko sati bio na jednom od pariskih aerodoroma. Čekao je konekciju za Rim, u čijoj blizini se nalazi staza Valelunga, na kojoj se ovog vikenda vozi prva trka ovogodišnjeg šampionata izdržljivosti. Naravno, ne funkcioniše uvek sve po planovima, pa se posle problema sa otkazivanjem letova, Pavlović tek sledećeg jutra našao na stazi, gde je ubrzo seo u „hurakan GT3 evo2“…

Šampionat će, po svemu sudeći, ove sezone biti veoma uzbudljiv, s obzirom da je u dve kategorije za prvu trku prijavljeno čak 35 automobila, a među Miloševim rivalima na stazi naći će se, između ostalih, nekadašnji pobednik gran-pri trka Đankarlo Fizikela, Artur Lekler, brat vozača Ferarija Šarla Leklera, ali i Horhe Lorenco, nekadašnji MotoGP šampion. Miloš će u Valelungi nastupiti kao deo tročlane posade tima „Star performans“ (Star Performance), koju uz njega čine Tajlanđanin Pek, prošlogodišnji timski kolega iz GT Open šampionata i Florijan Špengler, iskusni nemački automobilista.

Prema rasporedu trkačkog vikenda u Valelungi, u petak su na programu slobodni treninzi koji se voze i u subotu pre podne. Subota popodne rezervisana je za tri kvalifikacione sesije, dok tročasovna trka izdržljivosti počinje u nedelju u 15.30 časova.

Milos Pavlovic_Le Mans_02_Foto Fabio Principe

Foto: Fabio Principe

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring