Mini olakšava život novim vratima

Nema više udaranja vratima u komšijske automobile a nema ni muke sa izlaskom iz automobila na uskom parkingu

Mali automobili uglavnom imaju ogromna vrata koja otežavaju ulazak i izlazak iz vozila na uskim parking mestima. Mini je odlučio da stane na kraj mukama svojih klijenata tako što će od sada nuditi “makaze” vrata.

Ona će biti dostupna po ceni od 1.959 evra, a osim modela sa troja vrata, biće dostupna i na onim sa petora, kao što su “fajv dor”, “klabmen” i “kantrimen”.

auto magazin srbija mini-with-scissor-doors

Mini naglašava da je vertikalno otvaranje vrata daleko praktičnije od konvencionalnog. Na taj način se dolazi i do uštede u širini parking prostora, koji sada može da bude i 30 odsto uži (redukcija sa 2.681 mm na 1.930 mm).

Vrata pokreće elektro-hidraulični mehanizam, a primenjeni su i svi bezbednosni sistemi, uključujući i pirotehnički sistem za otvaranje vrata u slučaju nezgode. On funkcioniše tako što bukvalno raznese vrata neposredno nakon sudara kako bi omogućio spasiocima da dopru do putnika.

auto magazin srbija mini-with-scissor-doors

“Makaze” vrata mogu da se otvaraju na dugme, uz pomoć daljinske komande, kao i preko aplikacije koja će biti dostupna za Android i OS mobilne telefone.

Novi sistem otvaranja vrata će doprineti da “miniji” budu još zanimljiviji za gradsku vožnju, ali i za parkiranje, s obzirom da će moći da se uparkiraju i na najuža mesta bez straha da će vozačica ili vozač komotno moći da izađu.

Na kraju krajeva, eliminisaće se i mogućnost da napravite oštećenje na komšijinom automobilu ako vam vetar slučajno naglo otvori vrata.

auto magazin srbija mini-with-scissor-doors

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring