Nova predviđanja u vezi krize u auto-industriji

1

Kriza u snabdevanju poluprovodnicima koja je izazvala haos u većem delu automobilske industrije tokom 2021. smanjiće se ove godine, pomažući globalnoj prodaji da poraste za šest odsto, sudeći prema prema mišljenju ekonomskih stručnjaka koji prate auto-industriju.

Takav porast povećao bi globalnu prodaju na 85 miliona, pri čemu bi se povećanje ravnomerno proširilo na različite regione sveta, prenose zapadni mediji. Predviđanje dolazi od analitičarske firme LMC ​​Automotive, koja računa da će evropska prodaja porasti za sedam odsto na 17,8 miliona jedinica, dok će američke brojke porasti šest odsto na 18,7 miliona. Istovremeno, prodaja u Kini će porasti za pet odsto na 26,6 miliona.

Mirafiori Fiat Torino fabrika

Međutim, stručnjaci iz LMC-a upozoravaju da oporavak neće biti u punom zamahu do najmanje trećeg kvartala godine, sugerišući da će evropski proizvođači automobila nastaviti da se bore da naprave dovoljno automobila kako bi zadovoljili potražnju kupaca tokom prve polovine ove godine.

Procena je i da se potpuna obustava proizvodnje zbog problema sa snabdevanjem čipovima koji su postali normalni prošle godine neće desiti posle drugog kvartala 2022.

Predviđanje je i da će se nivoi zaliha na američkom tržištu poboljšati, ili barem stabilizovati 2022.

Američki proizvođači automobila i potrošači bili su primorani da se prilagode drugačijem stilu maloprodaje koji se fokusirao na kupovinu po narudžbi, a ne na kupovinu sa zaliha, čime su brendovi kao što je Dodge iskoristili priliku da kupcima ponude više opcija personalizacije.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring