Auto magazin

Nova realnost: klasični Rolls-Royce automobili na struju

Nova realnost: klasični Rolls-Royce automobili na struju
21.08.2020.

Zvaničan stav kompanije Rolls-Royce je da će preći na električni pogon kada bude pravo vreme za to. Do tada, njihovi automobili imaju klasičan pogon, sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Auto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-LunazIpak, ljubitelji brenda mogu da kupe Rolls-Royce na struju, samo ne direktno od kompanije Rolls-Royce, već od firme Lunaz, specijalizovane za prepravku vozila na električni pogon. I to ne bilo kakvih vozila. Do sada su već prepravljali modele Jaguara i Bentlija.

Auto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-LunazNjihovi prvi konvertovani Rolls-Royce primerci na struju su ni manje ni više nego klasični modeli Phantom V and the Silver Cloud. Rolls-Royce Phantom V je kompletno restauriran, dok će Rolls-Royce Silver Cloud biti na raspolaganju klijentima u nekoliko varijanti – kao limuzina sa četvora vrata, kupe sa dvoja i kabrio drop head coupé.

Auto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-LunazCena za Rolls-Royce Silver Cloud kreće od 350.000 britanskih funti, odnosno od oko 390.000 evra bez taksi i poreza. Cena za Rolls-Royce Phantom iz 1961. startuje od pola miliona funti, odnosno od oko 556.000 evra.

Auto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-LunazInače, u Silver Cloud I, II, i III modele se ugrađuje baterija kapaciteta 80 kWh sa kojom mogu da pređu oko 483 kilometra, dok Lunaz u Phantom ugrađuje bateriju od 120 kWh, koja obezbeđuje sličnu autonomiju.

Svako vozilo koje je konvertovao Lunaz ima mogućnost punjenja na lućnoj utičnici ali i na brzim DC punjačima.

Auto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-LunazAuto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-LunazAuto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-LunazAuto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-LunazAuto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-LunazAuto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-LunazAuto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-LunazAuto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-LunazAuto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-Lunaz

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Pozdrav imam Nissan qashqai 1.6 diesel automatik 2017 god prešao 88000 kilometara koje ulje da [...]

Nekim vozačima ovakvi sistemi su itekako potrbni. Uspalvaju se u vožnji, pričaju, gube koncentraciju. Za [...]

Neka od ovih vozila, pre svega Mercedes i Golf kod nas se ne smatraju old [...]

oseća se povećano interesovanje za kamionetima. Nekima je potreban onaj prostor za teret, ko ide [...]

Danas nema auta bez klime, ne može da se rentira, ni da se proda, retki [...]

Nisam ljubitelj SUV modela. Stelvio je bio prvi SUV koji sam poželeo da imam, a [...]

Preuzmite Auto magazin za android