Nova realnost: klasični Rolls-Royce automobili na struju

1

Zvaničan stav kompanije Rolls-Royce je da će preći na električni pogon kada bude pravo vreme za to. Do tada, njihovi automobili imaju klasičan pogon, sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Auto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-LunazIpak, ljubitelji brenda mogu da kupe Rolls-Royce na struju, samo ne direktno od kompanije Rolls-Royce, već od firme Lunaz, specijalizovane za prepravku vozila na električni pogon. I to ne bilo kakvih vozila. Do sada su već prepravljali modele Jaguara i Bentlija.

Auto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-LunazNjihovi prvi konvertovani Rolls-Royce primerci na struju su ni manje ni više nego klasični modeli Phantom V and the Silver Cloud. Rolls-Royce Phantom V je kompletno restauriran, dok će Rolls-Royce Silver Cloud biti na raspolaganju klijentima u nekoliko varijanti – kao limuzina sa četvora vrata, kupe sa dvoja i kabrio drop head coupé.

Auto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-LunazCena za Rolls-Royce Silver Cloud kreće od 350.000 britanskih funti, odnosno od oko 390.000 evra bez taksi i poreza. Cena za Rolls-Royce Phantom iz 1961. startuje od pola miliona funti, odnosno od oko 556.000 evra.

Auto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-LunazInače, u Silver Cloud I, II, i III modele se ugrađuje baterija kapaciteta 80 kWh sa kojom mogu da pređu oko 483 kilometra, dok Lunaz u Phantom ugrađuje bateriju od 120 kWh, koja obezbeđuje sličnu autonomiju.

Svako vozilo koje je konvertovao Lunaz ima mogućnost punjenja na lućnoj utičnici ali i na brzim DC punjačima.

Auto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-LunazAuto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-LunazAuto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-LunazAuto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-LunazAuto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-LunazAuto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-LunazAuto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-LunazAuto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-LunazAuto-magazin-Srbija-Rolls-Royce-Phantom-V-electrified-by-Lunaz

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring