Novinari Porsche Taycanom obišli 14 zemalja za manje od 24 sata

1

Naše kolege iz britanskog magazina What Car?, novinari Neil Winn i Doug Revolta, postavili su novi (neprovereni) svetski rekord za najviše zemalja posećenih za 24 sata u električnom vozilu. Dvojac je u jednom danu posetio 14 zemalja, nadmašivši čak i sopstvena očekivanja.

„Znao sam pre nego što smo krenuli da će sve morati da prođe savršeno da bismo postigli početni cilj da proputujemo 13 zemalja za 24 sata“, rekao je Vin. „Dakle, možete zamisliti naše iznenađenje kada smo odlučili da posetimo i 14, jer smo uštedeli dosta vremena.

Winn kaže da, iako je nemoguće zvanično potvrditi vremenske zapise na javnim putevima, njihovo istraživanje je pokazalo da niko drugi nije posetio toliko zemalja u jednom danu u električnom vozilu kao što su oni upravo uspeli u modelu Porsche Taycan Performance Battery Plus.

Nije iznenađujuće da se rekord dogodio u Evropi, počevši od Holandije. Put ih je odveo u Belgiju, Luksemburg, Francusku, Nemačku, Švajcarsku, Lihtenštajn, Italiju, Austriju, Sloveniju, Mađarsku, Bosnu i Srbiju.

Novinari su ukupno prešli 1.199 milja (1.930 km) u Taycanu, sa prosečnom brzinom kretanja od 61 mph (98 km/h) i ukupnom prosečnom brzinom od 49,9 mph (80,3 km/h). To je postignuto uprkos tome što su se tokom putovanja sedam puta zaustavili na ultra brzim punjačima od 350 kW.

Uprkos svom uspehu, naše britanske kolege tvrde da je Evropi i dalje potrebno više punjača, sa boljom pouzdanošću pre nego što električni automobili zaista budu u rangu sa vozilima sa unutrašnjim sagorevanjem, ali su na dobrom putu.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring