Toyota Sienta je miniven na bazi Yarisa

1

Tojota je u Japanu predstavila potpuno novi model Sienta, kompaktni minivan baziran na TNGA platformi koji nudi prostranu unutrašnjost sa do tri reda sedišta i opciju efikasnog hibridnog pogona.

Toyota Sienta

Ovo je treća generacija Siente koja sledi originalni model koji je debitovao 2003. i druga generacija koja je usledila 2015. Nova Sienta deli TNGA-B mehaničku platformu sa Yarisom, Yaris Crossom, iako je duža i viša u poređenju sa braćom i sestrama.

Toyota Sienta

Tačnije, Sienta je duga 4.300 mm, široka 1.695 mm i visoka 1.670 mm. Sientin dizajn nas je podsetio na Citroen C3 Picasso, sa dosta sličnosti u estetici, uključujući i bočne lajsne.

Toyota Sienta

S druge strane, unutrašnjost je vrlo originalna, sa ukusno iskombinovanim bojama i materijalima. Pod kabine je ravan i ima dosta pregrada za odlaganje i USB portova za punjenje.

Toyota Sienta

Postoje i mnoga pametna rešenja kao što su kuke za torbe na naslonima za ruke i džepovi za pametne telefone u naslonima sedišta koji olakšavaju svakodnevni život.

Toyota Sienta

Toyota Sienta je dostupna samo sa 1,5-litarskim Dinamic Force Engine benzinskim motorom, ili kao hibrid sa istim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem uz pomoć jednog ili dva elektromotora i male litijum-jonske baterije.

Toyota Sienta

Snaga se prenosi ili na prednji ili na sva četiri točka (E-Four) preko CVT-a sa direktnim menjačem sa 10-brzinskim Sport Sekuential Shiftmatic sistemom koji simulira promene stepena prenosa.

Toyota Sienta

Nova Toyota Sienta dostupna je za naručivanje samo na japanskom tržištu. Cene se kreću od oko 14.000 evra za verziju sa prednjim pogonom i atmosferskim benzincem u kombinaciji sa pet sedišta, pa sve do 23.000 evra za vodeći E-Four hibridni sedmosed.

Toyota takođe nudi seriju Velcab modela koji su dostupni korisnicima invalidskih kolica.

Toyota Sienta Toyota Sienta Toyota Sienta

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring