Auto magazin

Opel Crossland X novi član Opel X familije

Opel Crossland X novi član Opel X familije
20.01.2017.
CUV/SUV dominacija

Premijera novog Opelovog modela pod nazivom Opel Crossland X biće održana prvog februara u Berlinu. Novi krosover pripada B segmentu

“Opel kroslend X” (Opel Crossland X) je urbani CUV model (Crossover Utility Vehicle), drugi član Opel “X” porodice, koji dodaje porodično orijentisane karakteristike B segmentu, u kojem se pridružuje SUV modelu “moka X” (Mokka X).

Krajem godine će se pojaviti i treći član, veći “grendlend X” (Grandland X), koji će biti lansiran u nižoj srednjoj klasi, odnosno u C segmentu.

auto magazin srbija opel crossland x

Na taj način Opel realizuje zadati plan “7 u 17”, što znači da če tokom 2017. godine biti lansirano sedam novih modela, od čega su dva noviteta sa “X” oznakom, koji donose najbolje iz dva sveta – sa karakteristikama SUV modela, ali i atributima koji odlikuju urbane lajfstajl automobile. “Opel kroslend X” će biti predstavljen u Berlinu, prvog februara.

auto magazin srbija opel crossland x

U poređenju sa modelom “moka X”, koji je dostupan sa opcionim pogonom na sva četiri točka za povremene ofroud avanture, novi “kroslend X” je namenjen urbanim sredinama.

Njegove dimenzije predstavljaju kompromis prilagođen gradskoj vožnji, a prostranost enterijera je adekvatna i za duga putovanja.

auto magazin srbija opel crossland x

Dužinom od 4,21 metar, novi “kroslend X” je 16 centimetara kraći od Astre, ali je istovremeno i deset centimetara viši. Osim povišene pozicije sedenja, osećaj prostranosti donosi i panoramski krov.

Kliznim pomeranjem zadnjeg sedišta po potrebi se uvećava prostor za noge za 150 milimetara. Na taj način ovaj automobil postaje ili prostraniji na zadnjoj klupi, ili ima veću zapreminu prtljažnika.

auto magazin srbija opel crossland x

Opelov novitet donosi i neke inovacije koje svakodnevnu vožnju čine bezbednijom, komfornijom i lakšom. Na spisku opreme se nalaze sistemi kao što su hed-ap displej, kamera od 180 stepeni za vožnju unazad, automatsko kočenje sa upozorenjem od opasnosti od sudara, sistem za prevenciju napuštanja saobraćajne trake, prepoznavanje saobraćajnih znakova i kontrola mrtvog ugla.

auto magazin srbija opel crossland x

Novi Crossland X je opremljen prepoznatljivim Opelovim mogućnostima povezivanja zahvaljujući Opel OnStar, kao i AppleCarPlay i Android Auto kompatibilnom IntelliLink Infotainment tehnologijom, koja uključuje i ekran osetljiv na dodir, dijagonale osam inča.

Putnici na prednja dva sedišta mogu da uživaju u prednostima Opelovih ergonomskih sedišta sa AGR (Aktion Gesunder Rücken) sertifikatom. Prtljažni prostor zapremine 410 litara, bez obaranja zadnje klupe, jedan je od najvećih u segmentu. Pomeranjem sedišta unapred, dobija se čitavih 520 litara.

auto magazin srbija opel crossland x

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]

Ovo je super uradjen terenac!!! [...]