Auto magazin

Platite parking pražnjenjem baterije vašeg Nissana

Platite parking pražnjenjem baterije vašeg Nissana
04.08.2020.

1

Vozači električnih automobila po prvi put će moći da plate parking pražnjenjem energije iz baterija svojih automobila i odu u obilazak izložbenog prostora Nissan Pavilion u Jokohami.  Ovo mesto je otvoreno za  javnost 1. avgusta.

Sistem plaćanja je samo jedna od mnogih inovacija koje kupci mogu doživeti u Paviljonu koji je sagrađen tako da prikazuje kako to Nissan izmešta ljude u bolji svet.  Posetioci mogu da se posluže u kafe-baru Nissan Chaya, koji radi tako što koristi energuju elektičnih automobila Nissan LEAF, kao i solarnu energiju. Posetioci isto tako mogu da uživaju u virtuelnim turama koje im omogućavaju osećaj uzbudljivih električnih uličnih trka Formule E ili da se provozaju u potpuno novom Nissan Ariya EV crossoveru.

Paviljon od 10 000 kvadratnih metara sa nultom emisijom štetnih gasova opremljen je solarnim pločama i snabdeva se iz obnovljivih izvora energije hidroelektrane.

Energija

Nissan je 2010. godine predstavio prvi svetski električni automobil na masovnom tržištu, Nissan LEAF sa nultom emisijom štetnih gasova i od tada kompanija sarađuje sa vladama i drugim kompanijama širom sveta kako bi proširila upotrebu električnih automobila.

Nissan Energy Share i Nissan Energy Storage tehnologije korišćenja i skladištenja energije kompanije Nissan omogućavaju da se energija iz baterija EV skladišti, preraspodeljuje i prenamenjuje tako što se napajaju na primer kuće, stanovi ili firme – kao što je slučaj sa kafe-barom u Nissan paviljonu koji koristi struju bez kačenja na električnu mrežu.

U Japanu je Nissan potpisao sporazume sa lokalnim samoupravama u smislu korišćenja automobila LEAF kao pokretne baterije koje mogu snabdevati urbane sredine energijom tokom prirodnih katastrofa. U još jednom primeru partnerskog odnosa, kompanija koristi polovne baterije EV kako bi snabdevala energijom ulična svetla.

Kao deo Nissan NEXT transformacionog plana kompanija planira da na globalnom nivou proširi svoju liniju električnih automobila i automobila na motorni pogon, uključujući e-POWER.  Nissan ima za cilj da proda više od milion elektrifikovanih vozila godišnje do kraja poslovne 2023. godine.

Nissan inovacije

Osim gore navedene Nissan Energy tehnologije, gosti Paviljona mogu iskusiti i druge inovacije. Tu je napredni sistem pomoći vozaču ProPILOT kao i Nissanova nevidljivo-u-vidljivo (Invisible-to-Visible I2V) tehnologija koja kombinuje informacije iz stvarnog i virtuelnog sveta u smislu asistencije vozačima.

Na pozorišnim daskama Paviljona deca i odrasli mogu zaigrati virtuelni teniski meč sa Grand Slam prvakom i ambasadorom brenda Nissan g. Naomi Osakom, zatim mnogo toga saznati o I2V i steći osećaj na koji način će to tehnologija učiniti vožnju praktičnijom, udobnijom i uzbudljivijom kada se ugradi u automobile u bliskoj budućnosti.

Mobiliti Hub ispred Paviljona nudi razne druge usluge, uključujući probne vožnje električnih automobila i iznajmljivanje bicikala.  Ove usluge koji nudi Nissan i lokalna zajednica imaju za cilj da omoguće kretanja na jednom višem nivou.

Izložbeni prostor Nissan Pavilion, smešten u blizini centralnog sedišta kompanije u Jokohami, biće otvoren za javnost od 1. avgusta do 23. oktobra. Napravite i sami virtuelnu turu.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]

Ovo je super uradjen terenac!!! [...]