Porsche Cayenne GTS dobio više snage

Kada je poslednja verzija Cayenne GTS izašla na svetlost dana pre otprilike četiri godine, iznenađenje je bilo veliko. Porsche je tada zamenio 2,9 litarski biturbo V6 motor sa snažnim 4,0 litarskim biturbo V8 motorom. Potpuno suprotno od svih “zelenih” smanjenja i ušteda!

A Porsche mudro radi ono što mušterije žele, a one žele više snage i veći broj cilindara. Rezultat toga je da novi, osveženi Cayenne GTS za 2024. ima još više snage.

Porsche Cayenne GTS

Motor sada proizvodi 368 kW (500 KS). To predstavlja povećanje snage od 30 kW (40 KS) u poređenju sa prethodnim modelom. Maksimalni obrtni moment iznosi 660 Nm, sa povećanjem od 40 Nm. Očekuje se da će poboljšanim performansama doprineti i optimizovani osmostepeni automatski menjač, koji bi trebalo da se istakne kroz “primetno” kraće vreme reakcije i bržim promenama brzina u režimima Sport i Sport Plus. Porche Cayenne sada od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 4,4 sekunde, a maksimalna brzina iznosi 275 km/h.

Porsche Cayenne GTS

Vizuelno, Porsche GTS verzije se tradicionalno prepoznaju po standardnom Sportskom dizajnerskom paketu. Novi su pragovi, umeci na prednjem delu, lajsne bočnih prozora i proširenja blatobrana sada su izrađeni u sjajnoj crnoj boji. Kod prethodnih GTS modela, ovi delovi karoserije su delimično bili ofarbani u boji vozila. Iako su izduvne cevi sportskog izduvnog sistema kod prethodnog modela bile crne, sada su tamno bronzane.

Porsche Cayenne GTS

Naravno, i Cayenne Coupe će ponovo biti dostupan kao GTS model. Standardno, dolazi sa panoramskim staklenim krovom i adaptivnim zadnjim spojlerom. Za Sportsku verziju, postoji tri paketa Sportske opreme koji uključuju lagani krov, zadnji difuzor od karbonskih vlakana i smanjenu izolaciju. Time se može uštedeti do 25 kilograma, što bi trebalo da ima primetan efekat na dinamiku, s obzirom na masu vozila od preko 2,2 tone.

Porsche Cayenne GTS

Enterijer GTS-a standardno dolazi sa grejanim GT Sportskim volanom. Kao i uvek, tu je i velika količina Race-Tex materijala sličnog prevrnutoj koži kojom su tapacirani krov, nasloni za ruke i obloge vrata, kao i centralni delovi sportskih sedišta sa osam nivoa podešavanja. Njihovi dodatno povišeni bočni oslonci trebali bi da pruže još više bočne podrške pri vožnji u krivinama.

Porsche Cayenne GTS

Ko želi da vozi Cayenne GTS, u Nemačkoj će morati da izdvoji najmanje 138.000 evra za SUV. Coupe verzija košta najmanje 141.700 evra, uključujući PDV.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring