Auto magazin

Posle Toyote RAV4, osvežen i Highlander

Posle Toyote RAV4, osvežen i Highlander
06.07.2022.

1

Toyota Highlander, najveći hibridni električni SUV japanske marke, za modelsku godinu 2023. dobija unapređenja koja mu donose svež izgled i nove tehnologije za bolje povezivanje i personalizovano korisničko iskustvo.

Highlander, koji je debitovao u zapadnoj Evropi 2021. godine, omogućava komforan prevoz do sedam putnika, kao i inteligentne performanse pametnog pogona na sve točkove (AWD-i).

Novost za modele sa oznakom 2023. jeste opcija s bogatom Cypress Green metalik bojom. Novi 20-inčni sjajno crni točkovi od lake legure imaju kontrastne detalje, dok izbor presvlaka sedišta od bež i oker kože još više naglašava eleganciju kabine.

Toyota Highlander

Highlander je najnoviji model koji je dobio novi multimedijalni sistem Toyota Smart Connect. On obuhvata ekran visoke rezolucije, osetljiv na dodir, dijagonale od 12,3 inča uz dodatne funkcionalnosti, uključujući internet navigaciju (“u oblaku”), zasnovanu na informacijama u realnom vremenu o svim događajima na putu, kao i glasovnim pomoćnikom u vozilu.

Navigaciji u oblaku se može pristupiti bez uparivanja pametnog telefona i bez dodatnih troškova prenosa podataka jer se novi Highlander prodaje s uključenim četvorogodišnjim paketom za prenos podataka, koji takođe pokriva i jednostavno, bežično ažuriranje sistema.

Toyota Highlander

Modeli s višim paketom opreme opremljeni su i sistemom Toyota Smart Connect+ koji dodatno podržava ugrađeni navigacioni sistem i omogućava planiranje rute kada i gde internet veza nije dostupna. Takođe, pruža prikaz grada u 3D tehnologiji, prepoznavanje saobraćajnih znakova i obaveštenja o lokacijama stacionarnih kamera za kontrolu brzine.

Novi sistemi omogućavaju korisne daljinske komande, uključujući zaključavanje i otključavanje vrata i aktiviranje trepćućih svetala kako bi se lakše locirao automobil na zakrčenom parkingu. Pored toga, oni omogućavaju i bežičnu vezu s pametnim telefonom preko aplikacije Apple CarPlay, i kablovsku vezu za korišćenje sistema Android Auto. Sve verzije Highlandera imaće sada ležište za bežično punjenje, premešteno u prednju konzolu radi lakšeg korišćenja.

Toyota Highlander

Ekran s instrumentima ispred vozača, dijagonale 12,3 inča, potpuno je redizajniran uvođenjem novih digitalnih pokazivača, s prikazom informacija koje se lako očitavaju i omogućavaju intuitivno korišćenje. Ekran stvara ulegnuti efekat trodimenzionalne grupe merača, s grafikom koja se može prilagoditi željama vozača, s vizuelnim izgledom četiri teme dizajna: Casual, Smart, Tough i Sport.

U zapadnoj Evropi, Highlander 2023 zadržava svoj hibridni električni pogon, snage 248 KS koji, s emisijom CO2 od 149 g/km (WLTP kombinovani ciklus) ima najbolji odnos mase i emisije u svom segmentu.

Toyota Highlander

Za tržišta istočne Evrope biće ponuđen novi 2,4-litarski turbo-benzinski motor koji zamenjuje prethodni 3,5-litarski V6 agregat, donoseći prednosti u potrošnji goriva i smanjenju emisije CO2. Nova pogonska jedinica proizvodi maksimalnih 269 KS i podešena je za visok odziv prilikom ubrzanja i raspoloživost obrtnog momenta, što vožnju čini opuštenijom, uz manje potrebe za prebacivanjem u niži stepen prenosa kako bi se dostigle snažnije performanse.

Novi Highlander je već sada dostupan za porudžbine, a prve isporuke će započeti u četvrtom kvartalu 2022. godine.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ovo je izuzetno dobra vest. Znak da se i Srbija približava rastućem trednu u proizvodnji [...]

Da li ima ko da zna da mi napravi elektronski karburator za golfa2 [...]

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad