Redizajnirana Mazda 2 Hybrid

Uvođenjem tehnologije samopunjivog potpuno hibridnog pogonskog sklopa u paletu modela Mazda, Mazda 2 Hybrid predstavlja rezultat dugogodišnje saradnje između Mazda Motor Corporation i Toyota Motor Corporation. Dve kompanije su ušle u dugoročno partnerstvo 2015. godine. Od tada zajednički razvijaju tehnologije za električna vozila, tehnologiju povezanih vozila, sarađuju na naprednim bezbednosnim tehnologijama i proširuju komplementarne proizvode. Proizvodnja prvog primerka Mazdinog redizajniranog, kompaktnog, hibridnog vozila za evropsko tržište započela je 15. januara 2024. godine u Onnaingu u Francuskoj.

Mazda 2 Hybrid

Mazda 2 Hybrid za 2024. godine je dobila novo lice sa dizajnom branika i maske koji su više povezani sa Mazda brendom. Kompaktni automobil kombinuje trocilindarski benzinski motor od 1490 cm³ i 92 KS (68 kW) sa električnim motorom od 59 kW za ukupnu snagu sistema od 116 KS (85 kW). Hibridni model za 2024. godinu ubrzava od 0 do 100 km/h za 9,7 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 175 km/h. Ostvaruje WLTP kombinovanu potrošnju goriva od samo 4,2-3,8 l/100 km i emisije CO2 od samo 97-87 g/km (u zavisnosti od veličine točkova).

Mazda 2 Hybrid

Mazda će dodatno ubrzati elektrifikaciju svoje palete modela primenom višeslojne strategije: do 2030. godine kompanija će nuditi potpunu paletu električnih vozila za najvažnije segmente u Evropi. Konačno, Mazda ima za cilj da postigne i ugljeničnu neutralnost u svim svojim operacijama (uključujući proizvod, tehnologiju, proizvodnju i prodaju) do 2050.

Mazda 2 Hybrid

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring