Evo prilike da kupite najčudniji bolid Formule 1

Jody Scheckter je najpoznatiji po osvajanju šampionske titule u Formuli 1 1979. godine. Ali takođe je proveo puno vremena za volanom verovatno najbizarnijeg F1 automobila svih vremena. Govorimo naravno o šestotočkašu Tyrrell P34. Sada Scheckter prodaje svoj P34. Originalni šasija je 2008. godine pretvorena u potpuno funkcionalni trkački automobil.

P34 je prvobitno korišćen u periodu od 1976. do 1977. godine. Relativno kratka istorija ovog vozila je prednost jer je u izvanrednom stanju. “Šasija 8” uparena je sa odgovarajućim Ford-Cosworth-DFV-3,0-litarskim V8 motorom.

Neobičan dizajn sa šest točkova rezultat je kreativne ideje tehničkog direktora Tyrrella, Dereka Gardnera. On je prepoznao da može da postavi manje točkove pod krila. Drugi set guma bi kompenzovao smanjenu površinu kontakta točkova manjeg prečnika . Takođe bi se smanjila aerodinamička podrška u poređenju sa vazduhom koji bi morao da prolazi preko većih točkova konkurencije.

Tyrrell P34

Gardner je takođe verovao da će prisustvo dva dodatna točka poboljšati kočenje. Međutim, vozači su imali poteškoća sa ovim neobičnim dizajnom. “Kočenje bi trebalo da se poboljša: Pa, poboljšalo se i kada ste kočili na pravcu, ali čim ste skrenuli, mali točkovi bi počeli da proklizavaju i morali biste da otpustite pedalu, tako da nije bilo koristi”, rekao je Scheckter magazinu Motor Sport 2008. godine, prema priči koja je objavljena na Formula1.com.

Uprkos nedostacima dizajna, P34 je imao uspeha na stazi. Scheckter je sa ovim automobilom pobedio na Velikoj nagradi Švedske 1976. godine. On i njegov timski kolega Patrick Depailler su u toj sezoni ostvarili deset podiuma, uključujući drugo i treće mesto na Velikoj nagradi Monaka. Sledeće, 1977. godine, tim je ostvario samo četiri podiumske pozicije.

Zanimljiv detalj su “prozori” na bočnim delovima, koji omogućavaju vozaču da vidi točkove. To mu je omogućilo bolje pozicioniranje automobila u krivinama.

Tyrrell P34

Pošto ovaj P34 nije korišćen u trkama Formule 1, novi vlasnik će imati manje razloga da automobil stoji u garaži i nadamo se da će ga češće voziti na stazi. P34 će biti ponuđen na aukciji RM Sotheby’s u maju u Monaku. Procenjena vrednost je između 450.000 i 640.000 evra.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring