Redizajnirani Mercedes A i B klase dobili suptilne izmene

1

Kada je dizajn dobar, nema potrebe previše ga menjati tokom redizajna. To potvrđuju Mercedesovi kompaktni modeli, A i B klasa, čija se unapređenja najviše vide na svetlosnim grupama.

Mercedes A klase

Farovi imaju tek neznatno drugačiji dizajn, dok je razlika na zadnjim svetlima evidentnija.  Dodate su četiri nove opcije dizajna felni prečnika do 19 inča, uključujući AMG Line set crne boje sa više krakova.

Mercedes A klase

Centralna konzola je dobila neke manje revizije. Najnoviji MBUX nastavlja da radi sa ekranom vozača od sedam inča koji se može nadograditi na dijagonalu od 10,25 inča.

Veće izmene su pod haubom. Benzinski motori su dobili lako-hibridni tretman i standardno rade sa sedmostepenim i  osmostepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom.

Mercedes A klase

Tehnologija od 48 V pruža dodatnih 13 konjskih snaga. Za plug-in hibrid, električni motor sada isporučuje dodatnih 7 KS za ukupnu snagu od 107 KS.

Vlasnici mogu napuniti bateriju naizmeničnom strujom do 11 kW ili jednosmernom strujom od 22 kW, u kom slučaju je potrebno 25 minuta da se napuni od 10 do 80 procenata.

Mercedes A klase

Mercedes takođe predstavlja AMG verzije – A35 u hečbek i sedan verzijama, dok A45 S ostaje samo sa petoro vrata. Snaga ostaje nepromenjena, sa 302 KS i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Mercedes A klase

AMG A45 S raspolaže sa 422 KS i 500 Nm. Interesantno je da to više nije najsnažniji četvorocilindrični motor ugrađen u serijski automobil.

Mercedes A klase

Postavljen uzdužno u novi AMG C63, isti M139 generiše neverovatnih 476 KS i 545 Nm. AMG A45 S postiže brzinu od 100 km/h za 3,9 sekundi, dok je maksimum na 270 km/h.

Mercedes A klase

Slične izmene su i na B klasi. MBUX sistem sada uključuje senzor otiska prsta, poboljšani Hey Mercedes glasovni asistent i tri redizajnirana stila ekrana pod nazivom Classic, Sport i Discreet.

Mercedes B klase

Proizvođač automobila se takođe potrudio da donese ekološki svesniji izbor sa materijalima koji se koriste u kabini, uključujući standardna sedišta sa središnjim delovima koji koriste 100 odsto reciklirane materijale.

Mercedes B klase

Takođe su napravljena neka bezbednosna ažuriranja, uključujući nadograđeni paket pomoći vozaču koji uključuje poboljšani sistem pomoći pri održavanju trake, aktivnu kontrolu upravljanja i opcionu funkciju pomoći pri manevrisanju prikolice.

Mercedes B klase

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring