Renault 4 dobio naslednika

1

Renault je na Salonu automobila u Parizu predstavio modernu reinterpretaciju “četvorke”, doduše u formi koncepta. Renault 4EVER Trophy robusnog izgleda predstavlja potpuno električni SUV B segmenta koji je spreman za proizvodnju.

Renault-4EVER-Trophy-Concept

Točkovi su prečnika 19 inča sa futurističkim dizajnom i integrisanim kompresorima, menjajući pritisak vazduha u terenskim gumama na zahtev. Pojačano ogibljenje ima klirens od 200 mm.

Renault-4EVER-Trophy-Concept

Renault kaže da će R5 supermini i R4 SUV biti električni ekvivalenti modela Clio i Captur. Za sada nisu objavljeni podaci o bateriji postavljenoj u podu i samom električnom pogonu.

Međutim, potvrđeno je da će serijska verzija biti zasnovaan na proširenoj platformi CMF-BEV i da će se proizvoditi u severnoj Francuskoj.

Renault-4EVER-Trophy-Concept

Modularna platforma će takođe biti osnova za Renault 5 supermini, Alpine hot heč A5 varijantu i Nissan Micru.

Renault se nada da će serijska verzija 4EVER ponoviti komercijalni uspeh originalnog R4 koji je prodat u više od osam miliona primeraka u 100 zemalja tokom tri decenije (1961-1992).

Renault-4EVER-Trophy-Concept

Pored SUV karoserije, 4EVER će se takođe pohvaliti teretnom varijantom inspirisanom Renaultom 4 Fourgonette, kao što je nagovešteno u zvaničnom tizeru koji je objavljen prošle godine.

Više detalja ćemo saznatai kako se budemo približavali njihovom lansiranju na tržište.

Renault-4EVER-Trophy-Concept

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring