Auto magazin

Renault Twingo III

Renault Twingo III
14.02.2014.

Reno je zvanično predstavio treću generaciju svog najmanjeg modela – “tvinga”. Iako se ne znaju tehnički detalji koji će javnosti biti saopšteni nakon svetske premijere na Salonu automobila u Ženevi početkom marta, dosta toga smo već znali unapred.

Razvijen u saradnji sa Dajmlerom Razvijen u saradnji sa Dajmlerom

“Tvingo” treće generacije je razvijen u saradnji sa Dajmlerom i to Reno ne krije – naprotiv. Veoma su ponosni na tu činjenicu, kao i na celokupnu saradnju sa ovom čuvenom štutgartskom kompanijom.  Istovremeno su razvijani novi “smart” i “tvingo” koji dele mehaničku platformu. Nemci su bili za to da se nastavi sa konceptom motora smeštenog pozadi i zadnjom vučom, što je očigledno prihvatio i Reno.

Motor je smešten pozadi i pokreće zadnje točkove Motor je smešten pozadi i pokreće zadnje točkove

Za razliku od dosadašnje dve generacije “tvinga”, novi će imati petora vrata. Dizajnerski tim je, prema saopštenju za novinare, bio inspirisan “renoom 5” prve generacije i taj auto je po svom konceptu bio glavna zvezda vodilja prilikom projektovanja. Praktičan, prostran a istovremeno kompaktan.

Glavna inspiracija za dizajn novog tvinga bio je reno 5 prve generacije Glavna inspiracija za dizajn novog tvinga bio je reno 5 prve generacije

Namerno nismo pomenuli jeftino održavanje jer ne znamo kako će sve to ispasti zbog motora smeštenog pozadi. Poznato je da “smart” do sada nije bio baš jednostavan za rad mehaničara zbog pozicije motora, a samim tim i cena radnog sata nije bila mala.

Tvingo će deliti mehaničku platformu sa novim smartom Tvingo će deliti mehaničku platformu sa novim smartom

Što se tiče motora, gotovo je izvesno da će se u “tvinga” ali i u novog “smarta” ugrađivati Renoov trocilindrični turbo-benzinac zapremine 900 kubika. Mi smo do sada imali prilike da testiramo nekoliko modela Renoa sa ovim motorom koji razvija 90 KS. Pretpostavljamo da će za “tvinga” biti dostupna i neka slabija verzija.

Od sada će imati petora vrata a ručica za otvaranje zadnjih je sakrivena Od sada će imati petora vrata a ručica za otvaranje zadnjih je sakrivena

Dodatne informacije o ovom automobilu očekujemo s nestrpljenjem. Kao i prethodna, druga generacija, novi “tvingo” će se proizvoditi u Renoovoj fabrici u Novom Mestu.

Proizvodiće se u fabrici u Novom Mestu Proizvodiće se u fabrici u Novom Mestu

Pogledajte tekst o jubileju Renoovg “Tvinga >>

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ako se pogleda statistika koliko vozila se zapalilo, i to samo od sebe, Tesla bi [...]

Hteo bi da radim torziju na peugeot 206 xs, interesuje me cena i dal [...]

Interesuje me jaris hibrid 1.5 litar motor koliko ce kostati dobija li se sunvencija I [...]

Prelepi, kao i do sada! [...]

Pozdrav ne radi mi zadnja vuca audi a 3 2014 god qwattro koji moze biti [...]

Bolji je Opel Grandland 2.2 disel 177 ps [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad