Rolls-Royce Droptail ručno napravljen u svega četiri primerka

Deo kompanije Rolls-Royce Coachbuild upravo je otkrio svoje najnovije remek-delo tokom Nedelje automobila u Montereju, ekskluzivni Droptail.

Ograničen na samo četiri primerka za kupce širom sveta, automobil predstavljen u Kaliforniji prvi je od ta četiri i nosi ime La Rose Noire (Crna ruža).

Rolls Royce Droptail

La Rose Noire Droptail inspirisan je francuskom ružom poznatom kao Black Baccara, omiljenim cvetom majke porodice koja ga je naručila.

Obojen je u jedinstvenu crvenu nijansu koja je dizajnirana da izgleda gotovo crno u senci, ali ima bisernu crvenu svetlost pod suncem.

Rolls Royce Droptail

Rolls-Royce je napravio ovu posebnu boju kombinujući dve crvene nijanse koje naziva True Love (Prava ljubav) i Mystery (Misterija).

Za razliku od modela Rolls-Royce Sweptail i Boat Tail, Droptail se ne oslanja na istu mehaničku platformu kao Cullinan, Ghost i Phantom, već ima novu monokok šasiju napravljenu od čelika, aluminijuma i karbonskih vlakana.

Rolls Royce Droptail

Iako su osnove nove, pogonski sklop 6,75 litarski V12 twin-turbo sa 593 KS i 840 Nm obrtnog momenta.

Iako ovakav automobil nije osmišljen za brzu vožnju, pretpostavlja se da može da stigne do 100 km/h za manje od 5,0 sekundi, uz maksimalnu brzinu od najmanje 250 km/h.

Rolls Royce Droptail

Jedinstven dizajn eksterijera odmah izdvaja Droptail od svih drugih Rolls-Royce modela.

Čak ima i odvojiv panel krova napravljen od karbonskih vlakana koji uključuje elektrohromatske panele kako bi se po potrebi zatamnio.

Rolls Royce Droptail

Rolls-Royce opisuje unutrašnjost kao “najizvanredniji element” automobila. Gotovo dve godine je bilo potrebno da se ona usavrši.

Dominira složena umetnička obrada koja predstavlja izraz opadajućih latica ruže, ručno izrađenih od 1.603 komada crvenog drveta furnira.

Rolls Royce Droptail

Sedišta su presvučena kombinacijom crvene kože True Love i Mystery red, dok se na sredini komandne table nalazi unikatni hronograf od strane firme Audemars Piguet.

Rolls Royce Droptail

Interesantno je da se ovaj časovnik prečnika 43 mm može odvojiti pritiskom na dugme i nositi sa narukvicom.

Rolls Royce Droptail

Kao da to nije dovoljno, porodica koja je naručila automobil takođe je naručila jedan Rolls-Royce sanduk za šampanjac koji se slaže uz automobil.

Može se otvoriti pritiskom na dugme i uključuje ručno duvane kristalne čaše i poslužavnik.

Rolls Royce Droptail

Rolls-Royce nije otkrio koliko će koštati svaka od četiri jedinice modela Droptail, ali se procenjuje da će svaki primerak koštati oko 25 miliona dolara.

Rolls Royce Droptail Rolls Royce Droptail Rolls Royce Droptail Rolls Royce Droptail Rolls Royce Droptail Rolls Royce Droptail

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring