Auto magazin

Toyota T-Mate je najnovija generacija bezbednosnih sistema

Toyota T-Mate je najnovija generacija bezbednosnih sistema
19.01.2022.

Toyota je predstavila najnoviju generaciju naprednih sistema za pomoć vozaču – inače poznatih kao ADAS – koji igraju sve veću ulogu u bezbednijoj vožnji.

Najavljujući proširenje svoje posvećenosti bezbednosti, Toyota lansira Toyota T-Mate, novo zajedničko ime za sve svoje bezbednosne i ADAS sisteme.

Toyota T-mate pokriva brojne i raznovrsne sisteme konstruisane da poboljšaju bezbednost u mnogim situacijama vožnje, od preciznog parkiranja do vožnje gradskim ulicama i auto-putevima.

Stalni razvoj bezbednosne tehnologije uslovio je sve veće korišćenje senzora, radara i kamera, koji stalno prate ne samo performanse vozila, već i okolni saobraćaj i okruženje automobila, upozoravajući vozača na potencijalne opasnosti i, ukoliko je potrebno, aktivirajući kočenje, upravljanje i kontrolu pedale gasa kako bi se sprečile nesreće ili ublažile njihove posledice.

Toyota T-Mate

Sveobuhvatni Toyota T-Mate „kišobran“ pruža Toyoti nov način da predstavi sve prednosti svog ADAS-a u realnim uslovima, u trenutku dok se automobilska industrija kreće ka još naprednijim automatizovanim i samovozećim automobilima za budućnost.

Takođe, to je prilika da se prednosti ADAS-a objasne razumljivim terminima, recimo kako vaša Toyota uvek pazi na vas, kao partnera kojem su stalno dostupna obaveštenja, na svakom putovanju.

T-Mate spaja Toyota Safety Sense s drugim aktivnim sistemima za pomoć u vožnji i parkiranju kako bi putovanje učinio ne samo lakšim i bezbednijim, već i da bi zaštitio sve putnike u vozilu, kao i druge učesnike u saobraćaju u različitim situacijama.

Kontinuirani razvoj naprednih bezbednosnih sistema i njihova široka primena u portfoliju potvrđuje Toyotinu posvećenost smanjenju nesreća.

Toyota T-Mate

Sistem za upozorenje pre sudara (Pre-Collision System) sada po prvi put nudi ograničenje ubrzanja pri maloj brzini i pomoć pri ulasku u saobraćaj na raskrsnici, kao i poboljšanu detekciju nadolazećeg saobraćaja i pomoć pri skretanju na raskrsnici.

Ostale nove funkcije Toyote Safety Sense tehnologije uključuju sistem za zaustavljanje u slučaju opasnosti (EDSS) i bežično ažuriranje (Over The Air – OTA), koje održava funkcije ažurnim i dodaje nove tokom životnog veka modela.

Toyota T-Mate

Paket T-Mate razlikuje se u zavisnosti od karakteristika dostupnih za određeni model i/ili paket opreme.

Toyota T-Mate će biti predstavljen marketinškom kampanjom u kojoj se pojavljuje empatični lik u grupi prijatelja, koji je uvek spreman da priskoči u pomoć u nezgodnim situacijama. On je pametan, brzo razmišlja i uvek je tu. Baš kao T-Mate.

Novo zajedničko ime uvodi se na evropska tržišta uporedo s dolaskom novih proizvoda i sezonskih programa.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Tehnika

Slični tekstovi

1 komentar

  1. MMS auto
    MMS auto January 21, 09:44

    Toyota je uvek prednjačila u bezbednsoti i kvalitetu svojih vozila. Još uvek se njihova vozila najmanje kvare. Jeste skuplji ali vrede te pare. Izgleda da će japanci prvi krenuti sa poptuno automatizovanim vozilima, tome doprinosi i njihova kultura

    Reply to this comment

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Mnogi ih nisu ni koristili, ja licno video na ulicama. Ponekad se pitam cemu zakon [...]

Ovo je masina... [...]

kamera u peraju, top izum [...]

Neverovatna vest, teško za poverovati. Zna se da je biznis sa vraćaenjem kilometraže ovde veoma [...]

Kia automobili su zaista kvalitetni i zaslužuju ovako nešto. Ali kada sam pročitao da su [...]

Preuzmite Auto magazin za android