Vladar među limuzinama: Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard

Pravo oklopno vozilo u formu najekskluzivnije limuzine na svetu imaće premijeru na Salonu automobila u Parizu. Cena za Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard je u rangu najskupljih hiper-automobila

Kao što ste već pretpostavljali, najzahtevniji su kupci najskupljih i najeskluzivnijih automobila. To svakako nisu samo super i hiper-automobili, već i produžene limuzine koje nude ugođaj kakav se teško može zamisliti.

Jedna od njih je “mercedes majbah S600 pulman gard” (Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard). Ova limuzina je premijerno predstavljena prošle godine u Ženevi, ali sada za pariski sajam stiže blindirana verzija, teška čak 5,6 tona.

auto magazin srbija Maybach S600 Guard

Cena je takva da mogu da ga priušte samo milijarderi, diktatori i kraljevske porodice. U Nemačkoj sa porezom košta 1,4 miliona evra, dok se verzija koja nije blindirana može nabaviti već za “svega” pola miliona.

auto magazin srbija Maybach S600 Guard

“Majbah pulman gard” je oklopljen “VR9” zaštitom za stakla i limariju, što znači da bez problema može da preveze putnike bez povreda pod rafalnom paljbom.

auto magazin srbija Maybach S600 Guard

Na ovom modelu je takođe primenjena “ERV 2010” direktiva. Drugim rečima, auto je sposoban da podnese eksploziju 15 kilograma TNT-a na svega dva metra od vozila.

Auto je toliko težak da je Mercedes ugradio elektro-motore koji pružaju asistenciju prilikom otvaranja vrata. Naravno, kompletna zaštita bočnih panela i poda nikako nije uticala na dizajn, pa se tako po izgledu gotovo i ne razlikuje od verzije koja nije blindirana.

auto magazin srbija Maybach S600 Guard

Za pogon najelegantnijeg oklopnog vozila na svetu zadužen je šestolitarski V12 motor sa 523 konjske snage i 830 njutn-metara maksimalnog obrtnog momenta.

Oni malo manje zahtevni kupci mogu da se odluče za “majbaha” standardne dužine, koji ima sve navedene zaštitne standarde ali i dodatnu “VR10” balističku zaštitu, što ga čini jedinstvenim blindiranim automobilom na svetu.

Ovakav auto je dosta jeftiniji od “pulmana”, s obzirom da košta “svega” 470.000 evra.

auto magazin srbija Maybach S600 Guard 4

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring