Auto magazin

Ženevski katalog automobila: Kraj jedne ere

Ženevski katalog automobila: Kraj jedne ere
04.03.2016.

Odlazak na Salon automobila u Ženevi uvek je imao posebnu rutinu. Pre susreta sa automobilima, odlazili bi u suteren u prostoriju gde se nalazi pres centar. Tu bi iz akreditaciju besplatno dobijali primerak kataloga automobila koji je uz finansijsku podršku Salona kreirao i štampao čuveni Revue Automobile.

Svi specijalizovani novinari decenijama su koristili ovaj katalog kao gotovo nezamenjiv izvor informacija o tehničkim karakteristikama svih automobila koji se nalaze u prodaji u prvom kvartalu tekuće godine.

Auto magazin ženevski katalog revue automobile

Čak i u eri digitalnog novinarstva i lakog pristupa fabričkim sajtovima, podatke nije lako naći u trenutku, pa gotovo uvek posežemo za katalogom. Inače, sam katalog obično bio odštampan na oko 600 strana, težak je oko tri kilograma, a prošle godine, poslednja štampana verzija prodavala se za čak 49 franaka.

Ove godine, po prvi put u istoriji, katalog je objavljen u elektronskoj formi. Trebalo je videti izraz čuđenja na licima naših iskusnih kolega, kada su umesto teške i velike knjige preuzimali mali USB disk u vidu ključa, uz uveravanje predstavnika Salona da je to njihov željeni i voljeni katalog.

Iako se već pokazalo da je elektronska verzija kataloga jednostvnija za rad jer omogućava lakšu i bržu pretragu, kao i mogućnost trenutnog poređenja podataka nekoliko automobila paralelno, nama koji u svom radu koristimo katalog već više od dvadeset godina nedostaje karakteristično šuškanje prilikom listanja i traženja određenog modela, kao i sitne posekotine od papira zarađene u žurbi.

Hvala Salonu automobila u Ženevi i kolegama iz magazina Revue Automobile što specijalizovanim novinarima olakšavaju rad već sedamdeset godina i želimo im sreću u novoj eri.

Auto magazin ženevski katalog revue automobile

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Pozdrav imam Nissan qashqai 1.6 diesel automatik 2017 god prešao 88000 kilometara koje ulje da [...]

Nekim vozačima ovakvi sistemi su itekako potrbni. Uspalvaju se u vožnji, pričaju, gube koncentraciju. Za [...]

Neka od ovih vozila, pre svega Mercedes i Golf kod nas se ne smatraju old [...]

oseća se povećano interesovanje za kamionetima. Nekima je potreban onaj prostor za teret, ko ide [...]

Danas nema auta bez klime, ne može da se rentira, ni da se proda, retki [...]

Nisam ljubitelj SUV modela. Stelvio je bio prvi SUV koji sam poželeo da imam, a [...]

Preuzmite Auto magazin za android