Alfa Romeo slavi 112. rođendan

1

Za Alfiste, 24. jun je poseban datum. Tada se obeležava osnivanje Anonima Lombarda Fabbrica Automobili u Milanu 1910. godine, kompanije koja će uskoro postati Alfa Romeo i koja će osvajati srca mnogih generacija vozača. Proslava za tu priliku neće nedostajati u svim delovima sveta.

Od petka 24. do nedelje 26, Muzej Alfa Romea će održati vikend pun događaja posebno dizajniranih za pleme ljubitelja ovog brenda. Sve je spremno za dobrodošlicu ljubiteljima brenda Alfa Romeo, koji se okupljaju u Areseu svake godine, i dolaze iz celog sveta da podele svoj ponos i strast prema brendu.

Povodom obeležavanja 112. godišnjice, Alfa Romeo odaje počast svojim klubovima posvećujući im deo Muzeja. Na dva zida, stalna postavka će prikazivati živote i strast Alfisti ljubitelja, u nizu video zapisa koje su načinili Klubovi lično; slike koje stižu sa svih kontinenata – od Kine do Latinske Amerike, od Novog Zelanda do Južne Afrike, govoreći o stalnoj posvećenosti unapređenju brenda i proizvoda koncepta „Made in Italy“, širom sveta.

Napolju, na zelenoj površini ispred ulaza u muzej, biće svečano otvoren Trees4Clubs: svako drvo će nositi plaketu proizvedenu od strane jednog Kluba, kako bi učvrstili svoju snažnu vezu – i svoje duboke korene – unutar brenda. Plakete će biti otkrivene u subotu, 25. juna, u 11 časova, a nakon toga, u 15 časova, u sali Giulia, biće održan susret klubova, godišnje okupljanje Alfa Romeo klubova, od kojih se na desetine iz celog sveta već prijavilo.

U nedelju, 26. juna, fokus će biti na još jednoj velikoj godišnjici, 60. godišnjici modela Giulia. Desetine limuzina iz 1960-ih i 1970-ih izaći će na internu stazu Muzeja kako bi učestvovale u flešmob performansu.

Nakon toga, u sali Giulia biće održana konferencija koja je deo ciklusa „Bekstejdž“, uključujući paradu različitih verzija i varijanti ovog legendarnog automobila. Među učesnicima će biti i Giulia koja pripada državnoj policiji iz Autocentra u Torinu, koji je prikazan u odeljku Muzeja pod nazivom „Alfa u uniformi“.

Konačno, dva primerka kombija Alfa Romeo iz 1950-ih biće izložena celog vikenda: modeli 455 i Mille iz kolekcije klasičnih vozila Marazzato u Stropijani (okrug Verčeli). Sastoji se od preko 200 automobila, a najveći deo kolekcije čine stari kamioni i autobusi.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring