Aplikacija kao tempomat: merite prosečnu brzinu

Merenje prosečne brzine na auto-putevima u Srbiji izazvalo je dosta polemika. Jedna Android aplikacija vam pomaže da u svakom trenutku znate kojom brzinom bi trebalo voziti kako biste izbegli eventualne kazne

Najnoviji propisi koji omogućavaju policiji merenje prosečne brzine na auto-putevima u Srbiji, kao i kažnjavanje za prekoračenje dozvoljene brzine od 120 kilometara na sat, primorali su vozače da razmišljaju o mogućim kaznama. Od nedavno, primenjuju se propisi koji mere vreme ulaska od naplatne rampe do izlazne stanice, pri čemu se izračunava i prosečna brzina vožnje. U slučaju prekoračenja zakonskih ograničenja, moguće su i kazne u iznosu koji zavisi od toga za koliko je najviša dozvoljena brzina prekoračena.

Nova aplikacija koju je razvio jedan beogradski IT tim može da vam pomogne da izbegnete moguće probleme. Android aplikacija “Prosečna brzina” je zamišljena kao kalkulator prosečne brzine vožnje, i daje informacije u realnom vremenu o ulaznoj i izlaznoj rampi, prosečnoj brzini i pređenoj relaciji. Takođe, u svakom trenutku daje i obaveštenje o tome kojom brzinom bi trebalo voziti kako biste do izlaska sa auto-puta vozili u dozvoljenim granicama.

Osim toga, aplikacija “Prosečna brzina” daje pregled svih naplatnih stanica, cene putarina i drugih informacija koje mogu biti važne tokom vožnje na srpskim auto-putevima. U planu je i proširenje aplikacije, pre svega spiskom benzinskih stanica, motela i restorana, pomoći na putu.

Ovu korisnu aplikaciju možete jednostavno i besplatno preuzeti sa Google Play stranice, na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.droidnip.nemanja.naplatnerampe

7 KOMENTARA

  1. Nadam se da je ova aplikacija legalna. Inace en znam da li e ovo merenje prosecne brzine preko naplatnih rampi uroditi plodom. MOze se stati negde i sacekati da prodje odredjeno vreme.Ovakve aplikacije ce vam pomoci u tome.

  2. Pa iskreno ovo je neophodno, kad pogledate sve je više saobraćajnih nezgoda, sve više je klinaca koji sedaju za volan i “divljaju”, misle za volanom je isto kao i igrici. Posle kad neko nastrada od njih ili ubiju nekoga Djavo im je kriv, jer u stvarnom životu imas samo jedan život.Nego nešto drugo me zanima, a šta će biti ako ti kao vozač pauziras na odmorištima u toku vožnje pa ispadne da ti je brzina kretanja daleko ispod prosečne brzine, hoćeš li biti i onda kažnjen…zna se za se ne može autoputem kretati 40 km na čas i to je prekršaj.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring