Domaća premijera: CF Moto CForce X4 & CForce X5

1

Značajno unapređenje

Beogradska Gevara predstavila je novu generaciju dva CF Moto četvorotočkaša „Cfors X4“ i „Cfors X“

Na obroncima Kosmaja organizovana je domaća promocija dva nova kvada kineske fabrike CF Moto, modela CForce X4 i CForce X5, koji su naslednici najprodavanijih modela ove marke CForce 450L i CForce 520L.

Kompanija Gevara, generalni zastupnik ove marke za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju i Albaniju, pozvala je predstavnike sedme sile i flotne kupce da se upoznaju sa novom geneacijom ova dva modela.

Zanimljivo je da su se ovi četvorotočkaši odlično pokazali, posebno kod onih koji se bave rentiranjem, najviše zbog dobrog kvaliteta, povoljne cene i zadovoljstva kupaca.

CF Moto Gevara

Izgled jedva da je promenjen, ali su povećane performanse motora koji je sada obogaćen čitavim nizom naprednih sistema najnovije generacije.

Ram je jači, poboljšano je ogibljenje, povećana nosivost za popriličnih 50 posto. Bitno je unapređena erogonomija što je uticalo i na udobnost.

Sedišta su izrađena od novih materijala, koji su prijatniji za duže sedenje, dok je suvozačevo sedište šire nego kod prethodnika.

CF Moto Gevara

Značajno je smanjen i radijus okretanja, što je vlasnicima, sada već prethodne generacije, bila i najveća zamerka, a vibracije su smanjene za čak 30 odsto.

Oba modela sada imaju LCD ekran koji kod X4 ima dijagonalu od 3,5, a kod X5 pet inča. Kod obe verzije vidljivost podataka je znatno poboljšana, a kod X5 je ekran ima i pozadinsko osvetljenje što se retko sreće čak  kod znatno skupljih verzija većine konkurenata.

Ova dva model ne koristi se samo za rentiranje, već i kao radne mašina. Kao i za druge kvadove, imali smo priliku da vidimo i dosta dodatne opreme: grtalice za sneg, gusenice kojima jednostavno možete zameniti točkove, prikolice…

CF Moto Gevara

Kako smo saznali, ovu novu generaciju, dizajneri su konstruisali tako što su osluškivali zamerke i sugestije vlasnika.

Da napomenemo da se ova dva modela do sada prodata u više od 100 hiljada jedinica širom planete.

Saradnja sa KTM-om, sa kojima dele i proizvodni pogon u Kini, čini mala čuda za ovu marku, pa je u prethodnih par godina proglašavan za najbrže rastući brend.

Nela Tasić

CF Moto Gevara Branimir Kostić

Cena neznatno nepromenjena

– Svedoci smo da u poslednje vreme cene vozila drastično rastu. Na primer, pojedinim skuterima srednje klase cena je uvećana i za dve hiljade evra što u ovom slučaju nije dogodilo.

Cene CForce X4 i CForce X5, na žalost, neće ostati iste kao kod prethodnika, ali će biti uvećane tek za oko 200-300 evra – kaže za „Auto magazin“ direktor Gevare Branimir Kostić.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring