Hyundai i Kia će razviti rešenja za mobilnost radi ispitivanja površine meseca

1

Hyundai Motor i Kia, koji su pioniri beskrajnih mogućnosti za proširenje mobilnosti kroz inovativne tehnologije poput robotike i napredne vazdušne mobilnosti (Advanced Air Mobility – AAM), sada proširuju svoju viziju van granica Zemlje i u svemir.

Hyundai i Kia su 27. jula objavili da su potpisali zajedničke istraživačke sporazume sa šest korejskih istraživačkih instituta i formirali konsultativno telo za razvoj rešenja za mobilnost radi istraživanja površine Meseca. Objava je usledila nakon što je u Koreji juna meseca uspešno lansirana raketa domaće proizvodnje.

S obzirom da se očekuje da će saradnja početi već u avgustu, konsultativno telo će, dok razvija i preispituje specifične strategije i mere implementacije za delovanje na Mesecu, definisati koncept mobilnosti za istraživanje Meseca i glavne osnove tehnologije. Hyundai Motor i Kia podržaće ovo konsultativno telo svojim tehnologijama pametne mobilnosti.

U okviru multilateralnog sporazuma o istraživanju, učesnici iz privatnog i državnog sektora će integrisati znanja i sposobnosti kako bi značajno unapredili postojeće tehnologije i osmislili nova rešenja za mobilnost u istraživanju Meseca. Njihova stručnost primeniće se u brojnim oblastima, uključujući opremu za istraživanje, kao i softver za pokretljivost i funkcionalnost daljinske komunikacije.

Bez vazduha, sa ekstremnim temperaturama, bezbrojnim kraterima i slojevima lunarne prašine sastavljenim od oštrih i abrazivnih čestica, Mesečeva površina je izuzetno surova sredina. Iako predstavlja značajne izazove za razvoj mobilnosti za istraživanja na površini, to je takođe vrhunski poligon za ispitivanje i pružiće neprocenjive lekcije za Hyundai i Kia kako bi dodatno ubrzali isporuku pametnih i održivih rešenja za mobilnost na Zemlji.

Hyundai i Kia su formirali interno konsultantsko telo u kome su ljudi koji su ključni za razvoj i rad mobilnosti na površini Meseca. Resursi će biti obezbeđeni iz Hyundai i Kia laboratorije za robotiku zadužene za razvoj robota. Hyundai i Kia će takođe sarađivati na dizajnu i razumevanju softvera i hardvera, tehnologiji koja je odgovor na svemirsko okruženje, kao i specijalnoj opremi za sprovođenje misija istraživanja Meseca.

Multilateralni sporazum o razvoju mobilnosti za istraživanje površine Meseca predstavlja ključni trenutak u istoriji Hyundai Motor i Kia, koji proširuje na područja izvan Zemlje njihovu viziju buduće mobilnosti, uključujući Robotiku i AAM. Hyundai i Kia takođe očekuju da, u procesu razvoja nove robotičke mobilnosti za istraživanje Meseca, obezbede i vlasničke tehnologije za buduća preduzeća posvećena mobilnosti.

U januaru, Hyundai Motor je svoju robotičku viziju „Metamobilnosti“, koja bi pomogla prevazilaženju ograničenja pri kretanju, najavio na CES 2022, gde je na videu bio prikazan robot Boston Dinamicsa koji istražuje svemir, nazvan „SPOT“.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring