Auto magazin

Hyundai Ioniq 5 dobio još snažniju bateriju

Hyundai Ioniq 5 dobio još snažniju bateriju
11.02.2022.

Hyundai Motor unapređuje svoj nagrađivani Ioniq 5 uvođenjem nove verzije modela. Biće opremljena novom baterijom od 77,4 kWh. Pored toga, automobil će ponuditi niz novih funkcija, uključujući kondicioniranje baterije i spoljašnje i unutrašnje retrovizore koji imaju video kamere.

Hyundai je predstavio Ioniq 5 u februaru 2021. To je prvi model zasnovan na namenskoj BEV platformi Hyundai Motor Grupe, Electric Global Modular Platform (E-GMP) i pokazao se popularnim kod novinara i Hyundai kupaca podjednako. Prošle godine, Ioniq 5 je osvojio niz značajnih nagrada, sa ukupno 30 pobeda širom Evrope, uključujući prestižnu German Car of the Year. Takođe je finalista predstojećeg European Car of the Year 2022.

Po prvi put, nova verzija Ioniq 5 će takođe biti opremljena unutrašnjim i spoljašnjim digitalnim retrovizorima koje imaju video kamere. Digitalno centralno ogledalo (DCM) optimizuje vidljivost pružajući nesmetan panoramski pogled na automobil okrenut unazad. Instalirana je ispod zadnjeg spojlera.

Električni CUV srednje veličine će takođe nuditi digitalne bočne retrovizore (DSM). Funkcija je već dopstupna za korejsko tržište i biće dostupna u Evropi po prvi put u vozilu Hyundai Motor Grupe. DSM smanjuje otpor vazduha i pruža vozaču jasan pogled unazad, čak i po lošem vremenu.

U međuvremenu, nova funkcija za kondicioniranje baterije će omogućiti modelu Ioniq 5 da automatski prilagodi temperaturu svoje baterije u toku putovanja, kako bi osigurao optimalne uslove punjenja kada dođe do trenutka kada baterija treba da se napuni. Ovo garantuje poboljšane performanse punjenja u hladnim uslovima. Ova funkcija se automatski aktivira kada se tačka za punjenje unese u navigacioni sistem vozila pomoću povezane rute.

Funkcija Smart Frequency Dampers (SFD) će poboljšati odziv oslanjanja prednje i zadnje osovine kako bi se povećala udobnost tokom vožnje.

Nova verzija Hyundaija Ioniq 5 će biti dostupna kupcima u Evropi u drugoj polovni 2022 godine.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

1 komentar

  1. MMS auto
    MMS auto February 14, 09:40

    Elektročni automobili napreduju džinovskim koracima. Ono što ne napreduje je infrastruktura, posebno punionice za njih. Posebno me plaši što na Balkanu niko ne razmišlja o tome. Doći će vreme kada ne bude više benzinaca i dizelaša, a mi nemamo dovoljno punionica za električna vozila.

    Reply to this comment

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Bolji je Opel Grandland 2.2 disel 177 ps [...]

Veoma hrabar dizajn. Deluje slatko, sigurno će imati dobar prijem kod hipstera, kojima treba za [...]

Pozdrav imam Nissan qashqai 1.6 diesel automatik 2017 god prešao 88000 kilometara koje ulje da [...]

Nekim vozačima ovakvi sistemi su itekako potrbni. Uspalvaju se u vožnji, pričaju, gube koncentraciju. Za [...]

Neka od ovih vozila, pre svega Mercedes i Golf kod nas se ne smatraju old [...]

oseća se povećano interesovanje za kamionetima. Nekima je potreban onaj prostor za teret, ko ide [...]

Preuzmite Auto magazin za android