Hyundai Ioniq 6 donosi duže međuosovinsko rastojanje

1

Hyundai je predstavio svoj potpuno novi Ioniq 6, prvu limuzinu i drugi model u svojoj Ioniq EV gami, ne računajući Ioniq Electric, koji je izvorno razvijen i kao Hybrid.

Na isti način na koji je Ioniq 5 imao snažnu sličnost sa konceptom 45 na kome je zasnovan, Ioniq 6 ima elegantan dizajn koji nije previše sličan konceptu Prophecy koji je Hyundai predstavio u martu 2020.

Hyundai Ioniq 6

Kao što je slučaj sa skoro svakom serijskom verzijom konceptnog automobila, proporcije su morale biti malo smanjene da bi se ispunili zahtevi za praktičnost i bezbednost.

Međutim, zanimljivo je da su dizajneri zadržali nisko -repi dizajn umesto samo prelaska na konvencionalniji.

Hyundai Ioniq 6

Neke stvari koje se nisu promenile u odnosu na koncept su Parametric Pixel svetlosni elementi koje Hyundai planira da prenese u čitavu Ioniq gamu, spojler „kitovog repa” nalik na Porsche modele i vertikalna zadnja svetla.

Hyundai Ioniq 6

Kabina Ioniqa 6 je veoma slična svom hečbek bratu, Ioniqu 5, sa dva 12-inčna ekrana.

Primetno je i povećano međuosovinsko rastojanje kako bi se i prednjim i zadnjim putnicima pružio dodatni prostor za noge.

Za posebnu atmosferu brine se i ambijentalno osvetljenje u 64 boje sa šest dvobojnih tema.

Hyundai Ioniq 6

Iako Korejci nisu izneli mnogo tehničkih specifikacija, znamo da će Ioniq 6 biti zasnovan na Hjundaijevoj E-GMP EV platformi na kojoj je konstruisan i Ioniq 5.

Hyundai Ioniq 6

Kao rezultat toga, verovatno će imati slične specifikacije u smislu snage , ali sa potencijalno boljim dometom, pošto je njegov koeficijent otpora od 0,21 znatno niži od kockastog Ioniqa 5, koji ima 0,288.

Hyundai Ioniq 6

Opcije pogonskog sklopa će verovatno uključivati 228 KS i 350 Nm konfiguraciju sa jednim motorom koji pokreće zadnje točkove, kao i 324 KS i 605 Nm opciju sa dva motora i pogonom na sva četiri točka.

Osim toga, platforma ima infrastrukturu za brzo punjenje od 800 volti.

Hyundai Ioniq 6

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring